ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Επαγγελματίες της κατάδυσης φτιάχνουν μάσκες από τα πλαστικά των ωκεανών

1 min read

Σε μια πρωτοβουλία ευεργετική τόσο για τον ωκεάνιο πληθυσμό όσο και για τους ανθρώπους που μάχονται τον νέο κορωνοϊό, μία ομάδα scuba diving μετατρέπει τα πλαστικά μπουκάλια, που άλλοτε μόλυναν τους ωκεανούς, σε προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Οι μάσκες κατασκευάζονται από την Επαγγελματική Ένωση Εκπαιδευτών Κατάδυσης (Professional Association of Diving Instructors – PADI), σε συνεργασία με την Rash’R, μια εταιρεία που πουλά αθλητικό εξοπλισμό φτιαγμένο από οικολογικά υλικά.

Κάθε επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα κοστίζει περίπου 20 δολάρια και διαθέτει πέντε φίλτρα αντικατάστασης. Η τιμή της, σύμφωνα με την PADI, αντικατοπτρίζει το κόστος για τη δημιουργία κάθε μιας από τις μάσκες.

Οι κατασκευαστές διευκρινίζουν ότι δεν κερδίζουν από την πώληση του προϊόντος. «Είμαστε περισσότερο ένας οργανισμός που δρα από καρδιάς. Νοιαζόμαστε για τον ωκεανό και την καταδυτική κοινότητα, επομένως θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν βγάζουμε κέρδος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Οι μάσκες, που μπορεί κανείς να προ-παραγγείλει, έρχονται σε πέντε διαφορετικά σχέδια με έμπνευση από τον βυθό. Μία από αυτές είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι κατάλληλη για παιδιά 4-10 ετών.

Με 15.000 μάσκες να έχουν ήδη παραγγελθεί, ο οργανισμός και η Rash’R πρέπει να αυξήσει την παραγωγή για να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Με βάση τα στοιχεία από τις μέχρι τώρα παραγγελίες, οι μάσκες έχουν βοηθήσει στη συλλογή και την επαναχρησιμοποίηση πλαστικών μπουκαλιών βάρους πάνα από μισό τόνο.

Παρότι αρχικά η χρήση τους συστηνόταν μόνο για τους επαγγελματίες της υγείας ή για όσους φροντίζουν ασθενείς ή ευπαθείς ομάδες, οι προστατευτικές μάσκες θεωρούνται πλέον ως ένας από τους πιο σημαντικούς συμμάχους κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κάποιες χώρες μάλιστα εξετάζουν την υποχρεωτική χρήση τους σε δημόσιους χώρους ενόψει της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.