ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός Ελλάδα: Ραγδαία αύξηση με νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας – Στους 15 οι νεκροί

1 min read

Ανακοινώνονται 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανακοινώνονται 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, όπως ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624.
  • Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.
  • 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15.

14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Όσα δήλωσε χτες ο Σωτήρης Τσιόδρας

tsiodras698

Σχετικά με την επιτήρηση και τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των μαθηματικών μας προβλέψεων οι οποίες θα ανανεώνονται συνεχώς. Πρέπει όμως να σας πω ότι αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειας που κάνουμε μαζί να περιορίσουμε αυτή τη μάχη. Σοβαρά κρούσματα σήμερα και αύριο και μεθαύριο, μέχρι να περάσει αυτός ο ιός, αντικατοπτρίζουν την κυκλοφορία ενός εχθρού που δεν σέβεται ηλικίες αλλά προσβάλλει όλους. Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής.

Ηλικίες μεταξύ 18 και 64 ετών είναι το 75% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το ίδιο λέμε για τη γρίπη αλλά εδώ δεν υπάρχει εμβόλιο προς το παρόν. Δεν υπάρχει έγκυρη και τεκμηριωμένη με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης θεραπεία. Όλα είναι στο αρχικό στάδιο και το κυριότερο κανείς εκτός από τις 19 συμπολίτες μας που πήραν εξιτήριο, σήμερα δεν έχει ακόμα ανοσία.

Η ανοσία των πολλών που θα προστατέψει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται την ώρα, δεν σέβεται ηλικίες, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν. Αυτό μας έχουν διδάξει οι προηγούμενες εβδομάδες στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Μία μεγάλη σειρά ασθενών από ξένη χώρα έδειξε πως η θνητότητα ήταν έως και 27% για τους άνω των 85 και μεταξύ 3% και 11% για τους 65-74 ετών, 1%-3% για τους 55-64 και κάτω από 1% για τους κάτω των 54 ετών.

Έγραψε κάποιος γνωστός μου, πολύ σοβαρός επιστήμονας, από τους παγκόσμια καταξιωμένους ανθρώπους. Κάνουμε πολύ φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας. Η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου και την αφήνω στην κρίση σας είναι πως τα πράγματα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων. Πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, είναι γιαγιάδες και παππούδες. Όλους τους σεβόμαστε, όλους πρεσβεύουμε όλους. Αλλά κατεξοχήν χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα.

Για τους καπνιστές

Κάποια πειραματικά δεδομένα που αφορούν και ανθρώπους δίπλα στους καπνιστές, κατά κάποιον τρόπο έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και κατ’ αναλογία περισσότερες πόρτες και παράθυρα για είσοδο του ιού στον οργανισμό τους. Εγώ θα πω αυτό στους ανθρώπους που καπνίζουν, τους φίλους συμπολίτες μας: η επιλογή είναι καθαρά δική τους.

Ακόμα και οι καπνιστές χωρίς χρόνια νοσήματα φαίνεται να έχουν υψηλότερη συχνότητα αναπνευστικών λοιμώξεων και αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Για τα νοσοκομεία

Θα περάσω σε μία άλλη διάσταση του προβλήματος για την οποία σας έχω μιλήσει επανειλημμένα στο παρελθόν. Είμαστε κύρια σημεία διασποράς της νόσου. Αναμένεται και θα είναι όπως και στις περισσότερες χώρες, οι νοσοκομειακές δομές της χώρας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μη συρρέουν οι πολίτες χωρίς λόγο σε νοσοκομειακές δομές. Το έχουμε ξαναπεί: κινδυνεύουν να εκτεθούν και να εκτέθουν στον ιό. Έχω πρόσφατα παραδείγματα δικά μας από ελληνικά νοσοκομεία και ανθρώπους που καταλύουν την καραντίνα και διασπείρουν τον ιό σε ευαίσθητες αυτές δομές χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο πρόληψης στα νοσοκομεία μας.

Θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, όπως είναι άλλωστε, σαν χώρους ιερούς όπου γιατροί της ζωής και όχι του θανάτου, δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Θέλουμε να έχουν χώρο να χειριστούν και άτομα με άλλα προβλήματα υγείας που επισκιάζονται από το νέο κορονοϊό αλλά είναι εξίσου σοβαρά.

Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ώρες για την προστασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού: να πω πως είναι υψίστης σημασίας η προστασία των εργαζομένων στο χώρο υγείας. Τις τελευταίες ημέρες σε παγκόσμιο επίπεδο έχει προκύψει η ανάγκη να διαφυλάξουμε τις μάσκες υψηλής προστασίας για διαδικασίες ιατρικές που προξενούν υψηλό αριθμό γονιδίων και όχι για όλους τους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.