ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός Νέα μέτρα για μάσκες, εστίαση, γάμους, βαπτίσεις και ωράριο εργασίας

1 min read

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και αναμένονται αποφάσεις για τα νέα μέτρα στην Αττική. Τα βασικά μέτρα που εξετάζονται και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα, η εισήγηση θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το μεσημέρι της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται να εφαρμοστεί κυλιόμενο ωράριο σε Δημόσιο και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς τις ώρες αιχμής.

Παράλληλα, θα υπάρχει μικρότερος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση και τελετές (όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ), καθώς θα είναι ακόμα λιγότεροι από 50 σε κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς

Επιπλέον, ακόμη μικρότερες θα είναι οι παρέες στα τραπέζια της εστίασης.

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εκτός των απαραίτητων, ενώ η καθολική χρήση μασκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ειναι στο τραπέζι και την τελική απόφαση θα την πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτά είναι τα βασικά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνονται στα μέτρα που εισηγούνται στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι. Ένα από τα κύρια ερωτήματα, είναι αν τα μέτρα θα αφορούν τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη την Αττική, καθώς θεωρείται δύσκολη η εφαρμογή μέτρων «κατά περιοχή».

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να παραδοθεί εντός της ημέρας στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν την Τρίτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.