ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα Κλείνει το Άγιο Όρος – Αναστέλλονται τα διαμονητήρια – Απαγορεύονται μετακινήσεις

1 min read

Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονoϊού έλαβε και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις και αναστέλλοντας όλα τα διαμονητήρια.

Σύμφωνα με το vimaorthodoxias, αναστέλλονται όλα τα διαμονητήρια μέχρι νεοτέρας, ενώ η είσοδος εργαζομένων ή άλλων προσώπων για ειδικό λόγο (ιατρικό ή επαγγελματικό) θα γίνεται μόνο κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος των Ιερών Μονών και ειδικής άδειας της Ιεράς Επιστασίας.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας για το θέμα αποφασίστηκε επίσης ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις ατόμων από Μονή σε Μονή,

Η Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εκδώσει άμεσα ειδική απόφαση για το θέμα, μετά από συνεννόηση που έγινε με την Ιερά Κοινότητα.

Τέλος, οι λιγοστοί προσκυνητές που βρίσκονται στο Άγιο Όρος μέχρι αύριο θα έχουν φύγει.

Βαρθολομαίος: «Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη αλλά οι πιστοί»

Μήνυμα προς «κάθε μια και κάθε ένα», ύστερα από τις «πρωτοφανείς συνθήκες» και τη δοκιμασία που βιώνει το ανθρώπινο γένος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Ο λόγος της Εκκλησίας, της Μητρός Εκκλησίας, δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει. Ο λόγος μας, λοιπόν, είναι έτσι όπως έχουμε μάθει από την εμπειρία των αιώνων: ευχαριστιακός, διδακτικός, ενισχυτικός και παρηγορητικός», ανέφερε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σε τηλεοπτικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ και ευχαρίστησε όλους όσους «αγωνίζονται με αυτοθυσία και μάλιστα παραμελώντας τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα «στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στο προσκεφάλι των συνανθρώπων μας που νοσούν, τους ερευνητές και τους ειδικούς επιστήμονες που αναζητούν την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία και το εμβόλιο σωτηρίας από τον ιό, αλλά και όλους όσοι απασχολούνται ενεργά για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας». Η προσφορά αυτών των ομάδων στην κοινωνία, τόνισε ότι «είναι ανεκτίμητη, είναι θυσία, και αξίζει κάθε τιμή και ευγνωμοσύνη. Σας χειροκροτούμε, όχι μόνο από τα μπαλκόνια των σπιτιών μας, αλλά κάθε στιγμή από την καρδιά μας. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι κοντά σας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.