ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

1 min read

Ευρεία έρευνα για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που διακινεί έναντι αμοιβής πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και αποτελέσματα rapid test για κορωνοϊό ξεκίνησε η Δικαιοσύνη μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ.

Στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην πώληση και διακίνηση των πλαστών πιστοποιητικών.

Αφορμή για την εντολή της κ. Γκανέ αποτέλεσαν καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha τις τελευταίες ημέρες, όπου αποκαλύπτονται στοιχεία για πωλήσεις πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης με κόστος 500 ευρώ.

Επίσης φαίνεται πως έναντι χρημάτων πολίτες μπορούν να εφοδιαστούν με αρνητικά αποτελέσματα rapid test ακόμα και από φαρμακεία, αλλά και με εικονικά αποτελέσματα από μοριακά test.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών έδωσε εντολή να διαβιβαστεί όλο το υλικό από τον τηλεοπτικό σταθμό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με σκοπό να ξεκινήσει ευρεία προκαταρκτική εξέταση για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, με αφορμή τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ζητεί να διερευνηθούν προς κάθε κατεύθυνση τυχόν αξιόποινες πράξεις που αφορούν κυρίως την κατά συναυτουργία τέλεση ή ηθική αυτουργία ή άμεση συνέργεια, στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), την υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) αναφορικά με τους υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και την παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορωνοιό ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.