ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση και στην Ισπανία – Στους 491 οι θάνατοι

1 min read

Στους 491 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από τον κορονοϊό την Τρίτη από 309 που ήταν στο σύνολο την Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας. 

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε επίσης κατά 2.000 φτάνοντας στο σύνολο τα 11.178 κρούσματα.

Με τους θανάτους και τα κρούσματα λόγω κορονοϊού να αυξάνονται ραγδαία, η Ισπανία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της. 

Η Ισπανία εμφανίζει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων από τον κορονοϊό μετά την Ιταλία. 

Η Ισπανία παρέχει 200 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ένα «άνευ προηγουμένου» πακέτο βοήθειας ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προστασία της απασχόλησης και τη μείωση των επιπτώσεων της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην οικονομία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο Σάντσεθ επισήμανε ότι η κρίση φρέναρε την ισπανική οικονομία και η κυβέρνηση θα χρειαστεί να καταρτίσει έναν νέο «προϋπολογισμό ανασυγκρότησης».

Το πακέτο δανείων, εγγυήσεων πιστώσεων και απευθείας οικονομικής βοήθειας αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του ΑΕΠ της χώρας, σημείωσε ο Σάντσεθ. Η κυβέρνηση θα παράσχει 117 δισεκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατικές εγγυήσεις πιστώσεων και απεριόριστη βοήθεια ρευστότητας για τις επιχειρήσεις.

«Ο στόχος μας είναι να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο η προσωρινή κρίση να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας» είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε την απασχόληση και θέλουμε οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα τις βοηθήσει» υπογράμμισε.

«Κανείς δεν θα μείνει μόνος» διαβεβαίωσε ο Πέδρο Σάντσεθ. Η κυβέρνηση σκοπεύει να βοηθήσει εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές τους, εξαιτίας της κρίσης, όπως και τους ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.