ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυξημένη η αστυνόμευση το Σαββατοκύριακο Περιορισμοί σε πλοία, λαϊκές και σούπερ μάρκετ

1 min read

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο οποίος, παράλληλα, κάλεσε – σε έντονο ύφος – τους πολίτες να μείνουν σπίτι. Ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τις ουρές που σχηματίστηκαν στα διόδια, αλλά και τα γεμάτα πλοία

Υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες, αλλά δυστυχώς κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά, αγνοούν τις συστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές απασχολούν και την κοινωνία αλλά και την Πολιτεία – και η ελληνική πολιτεία γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια, ας είναι ξεκάθαρο αυτό», ανέφερε με αφορμή την μετακίνηση ατόμων στην επαρχία.

Κάποιοι δυστυχώς θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή στο εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί αυτό να σημαίνει και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών που πάνε». Ο υφυπουργός τους κάλεσε εκεί που θα πάνε να μείνουν σπίτι, και να μην έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Τι δεν γίνεται αντιληπτό;», αναρωτήθηκε ο κ. Χαρδαλιάς. «Είναι θέμα ευθύνης απέναντι σε όλους που κινδυνεύουν. Η ευθύνη αυτή είναι σε επίπεδο αμέλειας, απερισκεψίας, αλλά η ελληνική Πολιτεία επιφυλάσσεται γι αυτό. Επιτέλους ας μείνουμε όλοι σπίτι. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται, τον κίνδυνο διασποράς της νόσου σε οποιοδήποτε σημείο. Βεβαίως αυτό το παρακολουθούμε από πού κοντά, διότι είναι θέμα ευθύνης απέναντι στην ίδια την κοινωνία.

Επιπλέον μέτρα

Αναφορικά με νέα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 6 αύριο το πρωί του Σαββάτου θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν με τα πλοία προς τα νησιά οι μόνιμοι κάτοικοί τους, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Για να εκδώσει κάποιος εισιτήριο, είναι απαραίτητη η επίδειξη αντιγράφου που μπορεί κάποιος να κατεβάσει από το TAXIS, όπως αντιγράφου της δήλωσης Ε1, ώστε να αποδεικνύεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας.

Απαγορεύεται ο απόπλους και κατάπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια. Όσα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής βρίσκονται σε πλεύση, υποχρεούνται έως τα μεσάνυχτα της 21ης Μαρτίου να καταπλεύσουν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.