ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι εστίες του φονικού ιού στην Ελλάδα

1 min read

Κορονοϊός: Ο covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα μας, με τα κρούσματα και, δυστυχώς, τους θανάτους αυξάνονται.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 22 εκ των οποίων, οι 18 είναι άντρες και οι τέσσερις γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τετάρτης (25/03), τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 78, την Τετάρτη (25/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 821.

Η Αθήνα το επίκεντρο

Παρά το ότι το πρώτο μεγάλο κύμα ασθενών και κρουσμάτων είχε εντοπιστεί σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο, μετά την επιστροφή 53 κατοίκων των περιοχών αυτών από εκδρομή στους Αγίους τόπους, πλέον η Αθήνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα μισά κρούσματα της χώρας βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα αναφέρονται 366 κρούσματα ενώ μικρές εστίες με μερικές δεκάδες κρούσματα εντοπίζονται σε Ανατολική Αττική και Πειραιά.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη όπου είχε ανιχνευτεί η πρώτη ασθενής του κορονοϊού στην Ελλάδα (και άλλα περίπου 10 κρούσματα επαφές της), υπάρχει τώρα μια μικρή εστία, η οποία δεν σχετίζεται με το πρώτο περιστατικό. Τριάντα ένα κρούσματα αναφέρονται πλέον συνολικά μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Στην Ηλεία και την Αχαΐα, όπου κάποια μέτρα περιορισμού είχαν ληφθεί από τις αρχές Μαρτίου πριν αυτά γενικευθούν για όλη την επικράτεια, φαίνεται όμως πως η εστία παραμένει ζωηρή. Τα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία, προχθεσινή, έκθεσή του στην Ηλεία είναι 43, στην Αχαια 11 και στη Ζάκυνθο. Στις 20 Μαρτίου ο αριθμός των περιστατικών ήταν αντίστοιχα 41, 9 και 4, γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού και η μετάδοσή του στον πληθυσμό.

Άλλες περιοχές όπου η εμφάνιση του κορωνοϊού αιφνιδίασε τους ειδικούς -ενώ συνεχίζει να τους προβληματίζει ακόμη- είναι η Καστοριά και η Κοζάνη. Στην Καστοριά το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε αποκαλύπτοντας την εστία ήταν και το πρώτο θανατηφόρο στην περιοχή, ένας 53χρονος εργαζόμενος του νοσοκομείου Καστοριάς. Σήμερα στην περιοχή της Καστοριάς έχουν καταγραφει συνολικά 19 κρούσματα, τα οποία όπως δείχνουν οι προηγούμενες εκθέσεις του ΕΟΔΥ κινούνταν ανοδικά τις προηγούμενες ημέρες. Τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς μεγάλος αριθμός των περιστατικών βρίσκεται σε αυτά.

Σε καραντίνα μπήκε χθες και η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όπου για δύο εβδομάδες απαγορεύεται οποιαδήποτε έξοδος από το σπίτι, μετά τη διαπίστωση πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί 9 κρούσματα, για τα οποία δεν εχει καταστεί γνωστή η πηγή μετάδοσης. Και δεδομένης της απομόνωσης στην οποία ζουν οι κάτοικοι της ορεινής μειονοτικής περιοχής της Ξάνθης, οι ειδικοί προβληματίζονται για το πώς εμφανίστηκε εκεί ο ιός. Άλλες εκτιμήσεις για τη μετάδοση του κορωνοϊού συσχετίζουν την επιστροφή στην ευρύτερη περιοχή φοιτητών από την Τουρκία.

Μικρός αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται επίσης στις περιοχές Λάρρισας, Εβρρου, Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Πιερίας, Ιωαννίνων, Λέσβου, Εύβοιας, Κιλκίς και Σερρών. Σε άλλες 12 περιφερειακές ενότητες έχει καταγραφεί -μέχρι και προχθές- από ένα κρούσμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.