ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για την είσοδο από τον Προμαχώνα – Εκδόθηκε η ΚΥΑ

1 min read

Εκδόθηκε η ΚΥΑ που αφορά τους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ στον Προμαχώνα από την Τετάρτη 15/7 και ώρα 00.01, μέχρι και τις 29/7 και ώρα 00.01.

Σημειώνεται πως οι περιορισμοί δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.

Ειδικότερα, η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος  εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Αυξημένη κίνηση και εντατικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ 

Σημειώνεται πως σήμερα, Σάββατο, η κίνηση των αυτοκινήτων ήταν αυξημένη στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα από τουρίστες – επισκέπτες που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών προέρχεται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα περάσουν το Σαββατοκύριακο σε κάποια από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ αρκετοί έχουν κανονίσει ολιγοήμερες διακοπές στην χώρα μας.

Το μεσημέρι, που ήταν ώρα αιχμής, συγκεντρώθηκαν ουρές αυτοκίνητων αν και όπως τόνιζαν τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, η βουλγαρική πλευρά είχε προχωρήσει σε ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στην ελληνική πλευρά.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στο συνοριακό σταθμό λόγω του διαβατηριακού ελέγχου αλλά και των αυξημένων πλέον υγειονομικών ελέγχων, σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τη μια ώρα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους από νωρίς το πρωί και καθ’ όλο το 24ωρο στο σύνολο σχεδόν των επισκεπτών – τουριστών που εισέρχονται στη χωρά μας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.

Πάντως, από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Επίσης, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form.

Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

41 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 24 τα εισαγόμενα 

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  41 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. 

Ειδικότερα, από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν: 

Τα 11 κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

15 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

9 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

3 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

1 στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,

2 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3772, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. 

Τα 990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1969 (52.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως την περασμένη Πέμπτη εισήλθαν στη χώρα 21.000 τουρίστες από την ΕΕ και 2.100 από τρίτες χώρες.

Μία εβδομάδα μετά, έφτασαν από την Ευρώπη 12.000 τουρίστες και από τρίτες χώρες μόλις 260.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.