ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός Αυστηρότερα μέτρα «Στοπ» στις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων -Περιορισμός στις μετακινήσεις

1 min read

Συνεχής είναι η μάχη του κυβερνητικού επιτελείου και της πολιτείας προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη διασπορά του νέου κορωνοϊού που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πέντε συμπολίτες μας.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή ενημέρωση, πάρθηκαν ακόμα αυστηρότερα μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, αλλά και περιορισμούς στις μετακινήσεις εκτός οικίας. Η καμπάνια λοιπόν «Μένουμε Σπίτι» ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Οσον αφορά μάλιστα την πρώτη περίπτωση των συναθροίσεων, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στους παραβάτες θα υπάρχει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά άτομο.

«Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους και στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση ζωτικών και μόνο αναγκών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα τόνισε ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας. Οπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα παραμένουν ανοικτά
Με τα παραπάνω δεδομένα σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται:

Λιανικό εμπόριο τροφίμων: σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, οπωροπωλεία και κάβες. Σημειώνεται ότι όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ πλέον λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.
Φαρμακεία, καταστήματα αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών, αλλά και καταστήματα ιατρικών και βιομηχανικών αερίων και μηχανημάτων.
Επιχειρήσεις διανομής προϊόντων (ντελίβερι) και παροχής προϊόντων σε πακέτο (take away).
Πρατήρια υγρών καυσίμων (βενζινάδικα)
Συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (ανοιχτά και τα συνεργεία που λειτουργούν εντός αντιπροσωπειών λιανικής και after sales)
Καταστήματα εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων
Περίπτερα, μίνι μάρκετ ή καταστήματα πώλησης ψιλικών και καθαριστήρια
Επιχειρήσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και courier
Καταστήματα πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς (pet shops), ζωοτροφών ή κτηνιατρικών φαρμάκων
Καταστήματα εμπορίας φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων ή υλικών

Γραφεία τελετών (κηδειών)
Εμπορικά καταστήματα εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων όλης της χώρας με τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης
Καταστήματα εταιριών παροχής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

Ανοικτά με αστερίσκους


Την ίδια ώρα, ανοικτά αλλά με περιορισμούς στην προσέλευση ή μοναχά για συγκεκριμένες εμπορικές δραστηριότητες παραμένουν:

Καταστήματα οπτικών και καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, καθώς η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους καταστηματάρχες.
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, με επιτρεπόμενη εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο για υπηρεσίες: πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop).
Σούπερ μάρκετ και φαρμακεία που βρίσκονται σε καταστήματα του λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in-a-shop), σε εκπτωτικά καταστήματα (outlets), σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.
Εταιρείες τηλεφωνικής ενημέρωσης, call centers, με ειδική πρόβλεψη για την ανά δύο μέτρα λειτουργία των θέσεων εργασίας.
Οι αποδεκτές μετακινήσεις
Με βάση την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς αποδεκτές έξοδοι θεωρούνται οι παρακάτω:

Μετάβαση στην εργασία
Επίσκεψη στο γιατρό
Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
Μετάβαση στο ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία
Μετάβαση στην τράπεζα
Μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου και
Την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Εγκύκλιος και για τις λαϊκές αγορές -Τι αλλάζει


Μετά τις εικόνες που συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε λαϊκές αγορές της χώρας ειδικές προδιαγραφές προβλέπονται και γι’ αυτές, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο.

Σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ορίζεται ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα, όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης, κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα, οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.

Γεωργιάδης: Κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρίες


Την ίδια ώρα, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χθες βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, από σήμερα κλειστές θα παραμείνουν και οι εισπρακτικές εταιρίες. «Δεν νοείται να υπάρχουν ενοχλήσεις για τα χρέη σε μια τέτοια περίοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.