ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Τουρκία Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί

1 min read

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για δύο ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας για να καταπολεμηθεί η διάδοση του κορωνοϊού, καθώς ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα ξεπέρασε τους 1.000.

Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν βάσει διαταγής του υπουργείου Εσωτερικών σε 31 επαρχίες σ’ όλη τη χώρα σε μια κλιμάκωση των μέτρων που είχαν ληφθεί μέχρι τώρα, στο πλαίσιο των οποίων οι άνθρωποι ηλικίας κάτω των 20 και άνω των 65 ετών καλούνταν να μείνουν στο σπίτι.

Η Άγκυρα σταμάτησε επίσης όλες τις διεθνείς πτήσεις, επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια στο εσωτερικό, έκλεισε σχολεία, μπαρ και καφενεία και ανέστειλε τις μαζικές προσευχές. Όμως ο κόσμος εξακολουθούσε να πηγαίνει στη δουλειά του για να διατηρηθεί η οικονομική δραστηριότητα.

«Καλούμε όλους τους πολίτες που ζουν σ’ αυτές τις 31 επαρχίες να συμμορφωθούν με το lockdown αυτό το σαββατοκύριακο χωρίς πανικό», έγραψε στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της χώρας Φαχρετίν Αλτούν.

Στο μήνυμά του ο Αλτούν κάλεσε τον κόσμο να τηρεί μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στον σύντομο χρόνο μέχρι να τεθεί σε ισχύ το lockdown. Εντούτοις, αφού έγινε γνωστή η είδηση, πολλοί άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους για να αγοράσουν τρόφιμα και ποτά στο εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Νωρίτερα χθες, Παρασκευή, πριν ανακοινωθεί το lockdown, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είχε καλέσει τον κόσμο να αντισταθεί στον πειρασμό να βγει το σαββατοκύριακο από το σπίτι, καθώς ο καιρός ζεσταίνει.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 αυξήθηκαν κατά 4.747 και 98 άνθρωποι υπέκυψαν τις τελευταίες 24 ώρες αυξάνοντας τον απολογισμό των νεκρών σε 1.006, δήλωσε ο Κοτζά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το υπουργείο Εσωτερικών, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα αρτοπωλεία, τα φαρμακεία και οι εγκαταστάσεις υγείας. Στρατηγικής σημασίας εταιρείες ενέργειας, εταιρείες διανομής και μερικοί σταθμοί βενζίνης θα συνεχίσουν επίσης να λειτουργούν και όσοι εργάζονται εκεί εξαιρούνται από το lockdown.

Οι νέοι περιορισμοί, οι οποίοι εκτείνονται σε επαρχίες από την Κωνσταντινούπολη και το Κοτσαελί στα βορειοδυτικά μέχρι το Ντιγιάρμπακιρ και το Βαν στα νοτιοανατολικά, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.