ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός : Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στα αστικά κέντρα

1 min read

Κορονοϊός: «Θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες», τόνισε ο καθηγητής  Γκίκας Μαγιορκίνης. Aνοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στα αστικά κέντρα. Τι πρότεινε για το άνοιγμα των σχολείων.

Κορονοϊός εμβόλιο: Αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητά του ο Μαγιορκίνης

Σε πιθανό εμβολιασμό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον  κορονοϊό στη χώρα μας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος δήλωσε πως εάν συνεχιστεί αυτή η τωρινή κατάσταση και ανεβούν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα δεν σταθεροποιούνται κάτω από 200, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση των μέτρων και στα αστικά κέντρα.
Ο καθηγητής ανέφερε πως υπάρχει μια 17χρονη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ, ενώ – όπως είπε – ανησυχία προκαλούν και τα ορφανά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα που συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα.

Σχετικά με τα νέα μέτρα ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αν και για την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα είναι επαρκή, ενώ θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες.

Σχολεία : Εκ περιτροπής διδασκαλία και …μάσκες

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει να δουν πολύ προσεκτικά τον τρόπο που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω δεύτερου κύματος, ενώ επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα και μίλησε για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες το οποίο θα εισηγηθεί με βάση το τι έγινε στο Ισραήλ και άλλες χώρες.

Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία (να σπάσει η πυκνότητα της τάξης), θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19 και όταν τα νούμερα του 2ου κύματος αρχίζουν και πέφτουν τότε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα.

Όπως ο ίδιος ανέφερε ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πάνω από 200 τις τελευταίες 3-4 ημέρες ενώ υπάρχει μια 17χρονη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ το οποίο όπως εξηγεί ο ίδιος είναι αναμενόμενο όσο μεγαλώνει η διασπορά στην Ελλάδα στις νέες ηλικίες ενώ ανησυχία προκαλούν και τα ορφνά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.