ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός 130 θάνατοι – 27 νέα κρούσματα – 2.490 συνολικά – 48 διασωληνωμένοι

1 min read

Συνολικά, έως τώρα έχουν γίνει 61.407 τεστ για τον ιό – «Δεν θα χαλαρώσουμε απότομα, αλλά σταδιακά και ελεγχόμενα» τόνισε ο καθηγητής, αναφορικά με την άρση των μέτρων, την ολοκλήρωση της οποίας προσδιόρισε σε βάθος δύο μηνών – Προσωπικό με συμπτώματα εξετάστηκε από γιατρό και παρ’ όλα αυτά δεν έγινε τεστ και συνέχισε να δουλεύει, είπε για την κλινική στο Περιστέρι, κάνοντας λόγο για μη τήρηση του πρωτοκόλλου

Στα 2.490 συνολικά ανέρχονται μέχρι σήμερα τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε άλλα 27 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

https://youtu.be/eRptvynEQ5I

Παράλληλα, με πέντε καταγεγραμμένους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στους 130.

Ακόμη, 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο καθηγητής, η κατάσταση στη χώρα μας διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

– 27 νέα κρούσματα λοίμωξης με κορωνοϊό SARS-Cov 2. Συνολικά 2.490 συνολικά κρούσματα από την αρχή της επιδημίας. Το 55,6% αφορά άνδρες.

– 48 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά 60 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ.

– Καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 130.

– Έχουν διενεργηθεί 61.407 εξετάσεις για τον κορωνοϊό (59.241 χθες).

Σε ό,τι αφορά την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι έχουν ενημερωθεί όλοι και ότι υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση για όσους ασθενείς έχουν παραμείνει στη μονάδα. Υπήρξε, παράλληλα, εκπαίδευση του προσωπικού για τα σωστά μέτρα προστασίας.

Όπως είπε ο καθηγητής, προέκυψαν κάποια δεδομένα, τα οποία θα καταγραφούν σε ειδικό σημείωμα από τον ΕΟΔΥ. Δήλωσε ότι προσωπικό με συμπτώματα εξετάστηκε από γιατρό και παρ’ όλα αυτά δεν έγινε τεστ και συνέχισε να δουλεύει. «Οσο βλέπουμε έλλειψη εκπαίδευσης και μη τήρηση του πρωτοκόλλου, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση» τόνισε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.