ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κοροναϊός: Πρώτος θάνατος στο Πεκίνο – Τρόμος για τα 5 εκατ. που έφυγαν από τη Γουχάν πριν μπει σε καραντίνα

1 min read

Ο πρώτος θάνατος από κοροναϊό στην πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο, επιβεβαιώθηκε και επισήμως. Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι αναχώρησαν από τη Γουχάν, την πόλη απ΄ όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Συνολικά 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα. Τελευταίο θύμα είναι ένας άνδρας 50 ετών ο οποίος είχε επισκεφτεί τη Γουχάν στις 8 Ιανουαρίου και ανέβασε πυρετό μόλις επέστρεψε στο Πεκίνο, μία εβδομάδα αργότερα. Στις 21 Ιανουαρίου επισκέφτηκε το νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 2.700 κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα. Στο Πεκίνο κατοικούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από τη Γουχάν πριν οι Αρχές πάρουν περιοριστικά μέτρα, όπως αναστολή των συγκοινωνιών, για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Γουχάν, Zhou Xianwang, περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στην πόλη.

Ταυτόχρονα, οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν πως η περίοδος των εορτών παρατείνεται μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, από τις 30 Ιανουαρίου.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Ανησυχία προκαλεί η ανακάλυψη των Κινέζων επιστημόνων, πως για την εκδήλωση των συμπτωμάτων του κοροναϊού χρειάζονται από μία έως 14 μέρες.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διόρθωσε σήμερα την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον νέο κοροναϊό, χαρακτηρίζοντάς το «υψηλό» σε διεθνές επίπεδο και όχι «μέτριο».

Έως σήμερα, ο ΠΟΥ έγραφε ότι ο κίνδυνος είναι «πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και μέτριος σε διεθνές επίπεδο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.