ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κοροναϊός: Εξετάζεται η διεύρυνση του ωραρίου τροφοδοσίας από τα σούπερ μάρκετ

1 min read

Κοροναϊός: Εξετάζεται η ενίσχυση της διανομής προϊόντων κατ’ οίκον από τα σούπερ μάρκετ – Διεύρυνση του ωραρίου τροφοδοσίας ζήτησαν οι επικεφαλής των σούπερ μάρκετ.

Αποτίμηση της κατάστασης στην αγορά αλλά και η διασφάλιση της επάρκειας αγαθών λόγω κοροναϊού συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης με τη συμμετοχή του γ.γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και Διευθυντικών Στελεχών αλυσίδων Super Market.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη ζήτησαν να διευρυνθεί το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων ώστε αυτή να γίνεται πιο ομαλά λόγω της αυξημένης ζήτησης βασικών προϊόντων.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση και διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των Super Market

Ελλείψεις σε τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά δεν υπάρχουν, πέραν της στιγμιαίας έλλειψης σε αντισηπτικά υγρά, το κενό των οποίων γίνονται ενέργειες να καλυφθεί σύντομα.

Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί κανονικά και υπάρχει επάρκεια των αγαθών.

Δεν υπάρχουν ανατιμήσεις.

Στη σύσκεψη, κατέστη σαφές ότι δεν προκρίνεται ως μέτρο η επιβολή διατίμησης στην αγορά. Παράλληλα, εξετάστηκαν η ενίσχυση του δικτύου διανομής κατ οίκον καθώς και η προσωρινή διεύρυνση του ωραρίου εφοδιασμού, ενώ επαναβεβαιώθηκε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση προληπτικών μέτρων υγιεινής για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία των Super Market καθώς είναι επιβεβλημένη η αδιάλειπτη διάθεση τροφίμων στο καταναλωτικό κοινό.

Όλοι οι μετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν να υπάρχει καθημερινή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την 2 εποπτεία της αγοράς προκειμένου να διασφαλίζεται η επάρκεια και να προστατεύονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.