ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κοροναϊός: 38 νεκροί σε 24 ώρες! Φόβοι για παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας

1 min read

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα! Αιτία ο φονικός κοροναϊός. 38 ζωές χάθηκαν σε 24 ώρες, 170 συνολικά οι νεκροί. Ξεπέρασαν τις 7.000 τα κρούσματα. Τρόμος για παγκόσμια εξάπλωση του ιού μετά την ανακοίνωση πως τρεις από τους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τη Γουχάν, έχουν νοσήσει. Διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο η περίοδος επώασης. Συνεδριάζει ξανά ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας.

Κάθε μέρα και μια νέα πιο δραματική εξέλιξη. Την ώρα που ο φονικός κοροναϊός στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους μέσα σε μια ημέρα και η Ιαπωνία επιβεβαίωσε πως τρεις από τους πολίτες της που απομακρύνθηκαν από τη Γουχάν, πόλη «εστία» του ιού, έχουν νοσήσει, η Ρωσία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της με την Κίνα!

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (30.01.2020) ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει εντολή να κάνει η κυβέρνηση ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Ένας διαρκής εφιάλτης, που δεν έχει τέλος. Ο φονικός κοροναϊός κόστισε, μέσα σε 24 ώρες, τη ζωή σε 38 ανθρώπους. Οι νέοι θάνατοι ανέβασαν στους 170 τους νεκρούς από την επιδημία, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει σχεδόν τα 7.700. οι 38 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση θανάτων μέχρι στιγμής.

Τα 7.700 κρούσματα από τον κοροναϊό έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον Sars το 2002 και το 2003. Τότε ο συνολικός αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 774 παγκοσμίως, από τους οποίους οι 349 στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που κάλεσε «όλο τον κόσμο να δράσει» για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, θα συνεδριάσει ξανά σήμερα για να αποφασίσει αν η επιδημία «αποτελεί έκτακτη ανάγκη παγκόσμιας εμβέλειας».

Φόβοι για πανδημία

Πέρα από τους θανάτους που προκαλεί ο κοροναϊός, ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία δημιουργεί το γεγονός πως τρεις Ιάπωνες που απομακρύνθηκαν από τη Γουχάν, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, νοσούν και αυτό προκαλεί φόβους για παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας.

Τρεις από τους 206 Ιάπωνες που επαναπατρίστηκαν με πτήση τσάρτερ από την Γουχάν χθες Τετάρτη έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.

Τα θετικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προστέθηκαν στα οκτώ κρούσματα που έχουν ήδη καταγραφεί στη χώρα. Δύο από τους τρεις ασθενείς δεν έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα.

Δεν έχουν γίνει ακόμη ιατρικές εξετάσεις σε άλλους 210 Ιάπωνες οι οποίοι επαναπατρίστηκαν σήμερα το πρωί.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν την Τρίτη το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του νέου κοροναϊού από άνθρωπο σε άνθρωποι στην Ιαπωνία. Επρόκειτο για οδηγό, 60 ετών, που μετέφερε τουρίστες από την περιοχή της Γουχάν με αυτοκίνητο. Μια τουριστική οδηγός, που επέβαινε στο όχημα, επίσης μολύνθηκε.

Με πληροφορίες και από rt.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.