ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κοπέλες στη Νορβηγία αυτοκτονούν μέσω… Instagram

1 min read

Μια κλειστή ομάδα στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν πολλά κορίτσια με ψυχικά προβλήματα, τα οποία προχωρούν σε απόπειρες αυτοκτονίας, έχει δημιουργηθεί στο Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ομάδα έχει απασχολήσει πολλά ΜΜΕ διεθνώς με τα περισσότερα να υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται στη Νορβηγία, που όπως αναφέρει σχετικό ντοκιμαντέρ του BBC έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 14 περιπτώσεις που σχετίζονται με την ομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euronews, ένα ακόμη κορίτσι πέθανε στη Νορβηγία με πολλές κοπέλες να προχωρούν σε πορεία διαμαρτυρίας στο Όσλο έξω από το νορβηγικό κοινοβούλιο:

«Το πιο σημαντικό μήνυμα από εμάς είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αυτοκτονίας πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όταν ζητούν βοήθεια» δήλωσε μια γυναίκα που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε και να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα. Και ένα σημαντικό μήνυμα προς τους επαγγελματίες που βοηθούν ότι πρέπει να ακούσουν αυτούς που ζητούν βοήθεια. Επίσης ένα μήνυμα προς όλους εμάς που πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο να βοηθούμε αλλήλους και να μιλάμε μεταξύ μας. Είναι μια πολύ δυνατή και συναισθηματική διαδήλωση η σημερινή» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.