ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κόντρα στη Βουλή για τις καταλήψεις στα σχολεία

1 min read

Γεραπετρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πολιτικά μια καταδυνάστευση η οποία έχει ταξικό χαρακτήρα – Ραγκούσης: Μέσο αυτοπροστασίας  οι καταλήψεις

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί η κόντρα κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις καταλήψεις στα σχολεία με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να αντιδρά έντονα στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση πως οι καταλήψεις είναι μέσο αυτοπροστασίας και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί πολιτικά τις καταλήψεις. 

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τις μάσκες στα σχολεία επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι οι φετινές καταλήψεις δεν έχουν σχέση με παλαιότερες, δεν είναι όπλα διεκδίκησης αλλά μέσο αυτοπροστασίας των παιδιών απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και το άνοιγμα των σχολείων κόντρα στις συστάσεις των επιστημόνων. “Είστε πολιτικά και ηθικά αυτουργοί των καταλήψεων” είπε ο κ. Ραγκούσης.

Απαντώντας, ο Υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε τα όσα άκουσε από τον κ. Ραγκούση ως συνομολόγηση της πολιτικής υιοθεσίας των κινητοποιήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεραπετρίτης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τις καταλήψεις ως καταδυνάστευση , η οποία έχει ταξικό χαρακτήρα. “Ο κ. Ραγκούσης δικαιώνει την επιβολή της μειοψηφίας απέναντι σε όσα παιδιά θέλουν να κάνουν μάθημα. Τα παιδιά τα οποία σήμερα δεν λαμβάνουν τη μόρφωση τους είναι εκείνα που εκβιάζονται να το πράξουν” είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά το ζήτημα με τις υπερμεγέθεις μάσκες σε σχολεία ο Υπουργός Επικρατείας γνωστοποίησε ότι οι προμηθευτές ανέλαβαν ήδη τη μεταποίηση των μασκών σε σωστές διαστάσεις χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του δημοσίου , και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δεύτερη παρτίδα αναμένεται να παραληφθεί εντός Οκτωβρίου ενώ η τρίτη εντός Νοεμβρίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.