ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κόντρα» Γεωργιάδη με τη Ράνια Τζίμα στο δελτίο του Mega για τη δήλωσή του περί ανοίγματος του τουρισμού – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega, Ράνια Τζίμα για όσα είπε o υπουργός Ανάπτυξης σε χθεσινή του συνέντευξή στο Open.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ερώτηση αν ξέφυγε η κατάσταση στην Κυβέρνηση και αν έκανε λάθος υπολογισμούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Πρώτα από όλα να κάνω μια μικρή παρένθεση για τα χθεσινά. Τη δική μου δήλωση, την σπέκουλα των πολιτικών μου αντιπάλων, θλιβερή αλλά και τις ευθύνες δημοσιογράφων όπως και του δελτίου σας και υμών προσωπικώς, εννοώ της κυρίας Τζίμα και των υπευθύνων του δελτίου του mega που ήταν θλιβερή όλη η χθεσινή αντιμετώπιση του περιστατικού. Κυρίως ότι ο κάθε δημοσιογράφος που ξέρει να κάνει τη δουλειά του γνωρίζει ότι εγώ δεν είπα ποτέ τίποτα για τον τουρισμό. Όλο αυτό προέκυψε από ένα λάθος τίτλο».

Η τοποθέτηση Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που απάντησε πως «προσβάλλετε και εμένα και το δελτίο και τους συνεργάτες μου και αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω» με τον υπουργό Ανάπτυξης να ανταπαντά: «Και εσείς εμένα χθες πάρα πολύ».

Για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος: 

Ράνια Τζίμα: Μπορούμε να το λύσουμε με έναν απλό τρόπο. Να δούμε μαζί τι είπατε και να βγάλουν οι τηλεθεατές τα συμπεράσματά τους. «Αν ξέραμε ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα είχαμε κινηθεί διαφορετικά». Τι από τα ελληνικά μας είναι τόσο κακό κ. Γεωργιάδη; Τι δεν καταλάβαμε καλά;

Άδωνις Γεωργιάδης: Συγγνώμη παίξατε αυτή τη δήλωση και συνεχίζετε να πιστεύετε ότι εγώ συνέδεσα τον τουρισμό με τον κορονοϊό;

Ράνια Τζίμα: Βεβαίως

Άδωνις Γεωργιάδης: Τώρα δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Το αφήνω στην κρίση των τηλεθεατών σας. Θα παίρναμε άλλα μέτρα, όχι δεν θα ανοίγαμε τον τουρισμό. Ο τουρισμός δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων για αυτό και η αύξηση έγινε μήνα Νοέμβριο όταν ο τουρισμός έχει προ διμήνου τελειώσει. Όπως ξέρετε η διασπορά του ιού παίρνει 14 μέρες. Άρα θα ήταν ανόητο, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει τέτοιες ανοησίες, να συνδέσει την αύξηση του κοροναϊού με τον τουρισμό στην Ελλάδα. Αυτό που είπα είναι ότι ναι η ταχύτητα αυτής της πανδημίας έπαιξε πολύ γρηγορότερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από ότι είχαμε υπολογίσει. Οι γιατροί υποστήριζαν ότι με την αύξηση της θερμοκρασίας ο ιός θα αποδυναμωθεί. Αυτό δεν έγινε. Εγώ χθες δεν είπα τίποτα περισσότερο από αυτό που συζητάγατε εσείς στο δελτίο σας, όλοι οι άνθρωποι μεταξύ σας.

Για μια τόσο αυτονόητη αλήθεια να δεχτώ τέτοια επίθεση από εσάς δεν το περίμενα. Οι Έλληνες δεν χρειάζονται ούτε καβγάδες ούτε κουτσομπολιά.

Ράνια Τζίμα: Οι χαρακτηρισμοί ξεκίνησαν από εσάς.

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ δέχτηκα επίθεση χθες με απαράδεκτο τρόπο.

Ράνια Τζίμα: Από πότε η δημοσιογραφία είναι επίθεση και η καταγραφή των γεγονότων κύριε Γεωργιάδη.

Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι άλλο λάσπη δεν τη δέχομαι.

Ράνια Τζίμα: Ας μην συνεχίζουμε την μεταξύ μας αντιπαράθεση

Δημοσίευση στα Social Media