ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κόντρα Ερντογάν με τον Γερμανό Πρόεδρο

1 min read

Το πρωί συναντήθηκαν στην καγκελαρία η Άγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η καγκελάριος είχε ήδη ανακοινώσει ότι στη σημερινή ατζέντα θα βρίσκεται και η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε χθες το βράδυ και ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στην πρόποση του στο επίσημο δείπνο προς τιμή του Τούρκου ομολόγου του. 

Η προσδοκία που εξέφρασε για την απελευθέρωση Γερμανών πολιτών, αλλά και Τούρκων δημοσιογράφων, από τις φυλακές προκάλεσε την αντίδραση του Ερντογάν. Εκτός γραπτού κειμένου και προς το τέλος της δικής του πρόποσης, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δέχεται άτομα στο έδαφός της και δεν τα εκδίδει όπως θα όφειλε. Άτομα, τα οποία στην Τουρκία καταδιώκονται ως τρομοκράτες, συμπλήρωσε.

Ανάλογη κατηγορία ο κ. Ερντογάν είχε διατυπώσει και στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο. Παράλληλα, όμως, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε στους προσκεκλημμένους στο προεδρικό μέγαρο ότι οι υπάρχουσες διαφορές ανάμεσα στις δυο χώρες θα πρέπει να ξεπεραστούν «με αμοιβαίο σεβασμό, διάλογο και τα μέσα της διπλωματίας».

Στην Κολωνία το μεγαλύτερο τουρκικό τζαμί

Σήμερα το μεσημέρι, ο Τούρκος πρόεδρος πέταξε από το Βερολίνο για την Κολωνία. Στις 3:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ σε χώρους του αεροδρομίου. Ο κ. Λάσετ έχει ανακοινώσει ότι θα θέσει οπωσδήποτε θέμα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Μια ώρα αργότερα ο κ. Ερντογάν θα συμμετάσχει στα εγκαίνια του μεγαλύτερου τζαμιού της τουρκικής θρησκευτικής οργάνωσης DITIP σε γερμανικό έδαφος.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το τζαμί απαγορεύτηκε. Αστυνομία και αρχές του δήμου της Κολωνίας έκριναν ανεπαρκή το σχέδιο ασφάλειας των διοργανωτών για την προστασία των αναμενόμενων 25.000 οπαδών του κ. Ερντογάν. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή μόνο των προσκεκλημένων εντός του κτηρίου.

Εν τω μεταξύ, έχουν ήδη ξεκινήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική του Τούρκου προέδρου. Στις 7:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ο κ. Ερντογάν ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψη του στη Γερμανία και επιστρέφει στην Τουρκία.

Πηγή: Deutsche Welle

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.