ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κοντά σε μεγάλη ελληνική ομάδα ο Ινσούα

1 min read

Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι ο αριστερός μπακ που είναι κοντά στην ΑΕΚ!

ΠΗΓΗ: filathlos

Ο 29χρονος Αργεντινός, που ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπόκα Τζούνιορς και κατέληξε στον Παναθηναϊκό μετά από την Γρανάδα και την Ουντινέζε, έχει προχωρήσει πολύ τις συζητήσεις με την Ένωση και αν όλα πάνε καλά, θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ως γνωστόν, ο Ίλια Ιβιτς ήταν σε συζητήσεις με τον Αντόνιο Λούνα της Λεβάντε, όμως τελικά έγινε ανατροπή και η ΑΕΚ καταλήγει στον Ινσούα που ήταν ο άλλος αριστερός μπακ με τον οποίο υπήρχε επαφή τις τελευταίες μέρες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το όνομά του.

Παρότι ο Λούνα ήταν κι αυτός μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, στην οποία είχε καταλήξει ο Ίβιτς μετά από έρευνα, ο Ινσούα προτιμήθηκε για πολλούς λόγους.

O πρώτος είναι ότι είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής, αφού ξέρει την ΑΕΚ, το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τους αντιπάλους.

Επίσης, τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι συμπληρωματικά αυτών του Έλντερ Λόπες και έτσι δίνεται η ευκαιρία στον Καρέρα για περισσότερες αγωνιστικές επιλογές ανάλογα με τον αντίπαλο και τις ανάγκες του κάθε αγώνα.

Και βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η αθλητικότητα, η σκληράδα που έχει στο παιχνίδι του ο Ινσούα, χαρακτηριστικά που είναι αλήθεια πως δεν υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό στην ΑΕΚ.

Αφού, λοιπόν, μαζί με όλα αυτά προέκυψε και λογική στις απαιτήσεις του παίκτη η απόκτησή του φαντάζει η πιο καλή λύση και γι’ αυτό η Ένωση αποφάσισε να προχωρήσει σε τελικές διαπραγματεύσεις και πλέον είναι κοντά στην απόκτηση του Αργεντινού.

Ο Ινσούα ήρθε στον Παναθηναϊκό στις 23 Αυγούστου του 2017 από την Ουντινέζε και στις τρεις χρονιές με την πράσινη φανέλα είχε συνολικά 68 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ, ενώ έπαιξε 5.829 λεπτά, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση στο αριστερό άκρο.

Λόγω υπερβολικών απαιτήσεων, σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, ενώ υπήρχαν τον Ιούνιο πολλά δημοσιεύματα που τον ήθελαν κοντά στον Ολυμπιακό, καθώς ήταν ένας παίκτης που είχε ξεχωρίσει ο Πέδρο Μάρτινς.

Τελικά, όπως διέρρευσε, η ομάδα του Πειραιά αποσύρθηκε, επειδή ο Αργεντινός ζήτησε 600.000 ευρώ τον χρόνο.

Η ΑΕΚ είχε εδώ και αρκετές μέρες επαφή με τον Ινσούα και τον αδερφό του που τον εκπροσωπεί και τελικά εκμεταλλευόμενη και την περίπτωση του Λούνα, πίεσε τις εξελίξεις και κατάφερε να φτάσει κοντά σε συμφωνία μαζί του, ώστε μόλις πέσουν υπογραφές να αντικαταστήσει με τον καλύτερο τρόπο τον Νίκλας Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Ινσούα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Μπόκα Τζούνιορς το 2011. Έμεινε στην ομάδα του Μπουένος Άιρες μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, καταγράφοντας 41 συμμετοχές με 2 γκολ και 6 ασίστ, περνώντας τη σεζόν 2012-13 στη Γοδόι Κρουζ δανεικός (33 συμμετοχές, 1 γκολ).

Toν Ιανουάριο του 2015 πουλήθηκε από την Μπόκα στην Γρανάδα με 2,5 εκατ. ευρώ και στη μισή σεζόν, που αγωνίστηκε, «έγραψε» 12 συμμετοχές πριν μεταπηδήσει στην Ουντινέζε με την έναρξη της περιόδου 2015-16.

Στην ιταλική ομάδα έπαιξε μόλις μία φορά και επέστρεψε στην Αργεντινή τον Ιανουάριο του 2016 ως δανεικός στην Νιούελς (15 συμμετοχές, 2 γκολ), ενώ πέρασε την τελευταία αγωνιστική περίοδο, πριν τον ερχομό του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, στη Ρασίνγκ Κλουμπ, με την οποία αγωνίστηκε 14 φορές, σημειώνοντας 1 γκολ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.