ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κομβόι με τεθωρακισμένα του στρατού των ΗΠΑ έξω από την Θεσσαλονίκη..BINTEO

1 min read

Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν με ειδικό πλοίο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο μετέφερε επίσης και στρατιωτικό υλικό και το οποίο υποδέχτηκε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ

Ξαφνιάστηκαν οδηγοί στην Εγνατία οδό το μεσημέρι της Παρασκευής καθώς έβλεπαν από δίπλα τους να περνάνε φορτηγά που μετέφερα τεθωρακισμένα του αμερικανικού στρατού  (IAV Stryker, Humvee).

Ειδικότερα, τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα που έφτασαν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης κατευθύνονται στη Ρουμανία για την Ευρω-Αμερικανική άσκηση «Saber Guardian 2019».

Στη Ρουμανία διεξάγεται αυτή την περίοδο μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από την Ευρώπη (που είναι και η ηγέτιδα της άσκησης), αλλά και από την Αμερική. Οι Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν με ειδικό πλοίο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο μετέφερε επίσης και στρατιωτικό υλικό και το οποίο υποδέχτηκε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Ο κ. Φλέγκερ δεν έμεινε μόνο στη σημασία του λιμανιού για τους στρατιωτικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, αλλά πέρασε κατευθείαν στη «μεγάλη εικόνα» και τη σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης εν γένει. «Η σημαντικότητα της επίσκεψής μου εδώ έγκειται στο ότι τονίζει τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το λιμάνι, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και να υπογραμμίσω πόσο θετικά βλέπουμε να εξελίσσονται οι σχέσεις μας… Θέλω για μία ακόμη φορά να δώσω έμφαση στο ότι βλέπουμε ταυτόχρονα το υφιστάμενο πλεονέκτημα του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή και τη δυναμική από την πλευρά της ασφάλειας και της οικονομίας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σ’ αυτή τη δυναμική και να εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για να διασφαλίσουμε ότι η προοπτική αυτής της δυναμικής θα υλοποιηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστο Δούκα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.