ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κομισιόν: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων μέχρι το καλοκαίρι

1 min read

Αποφασισμένη φαίνεται η ΕΕ να εμβολιάσει τον γενικό πληθυσμό της Ευρώπης μέχρι το καλοκαίρι και αυτό είναι απορίας άξιο αν αναλογιστούμε το χαμηλό επίπεδο με το οποίο κινούνται οι εμβολιασμοί αλλά και η διάθεση των πολιτών μετά από συνεχή κρούσματα και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Le Monde η οποία δημοσίευσε διαρρεύσαντα email του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που αποδεικνύουν πως ο οργανισμός πιέστηκε για να εγκρίνει το εμβόλιο για το οποίο είχε σοβαρές αμφιβολίες.

Το σημαντικότερο είναι ότι η πρόταση του Κ.Μητσοτάκη για το “διαβατήριο εμβολιασμού” φαίνεται να λαμβάνει θετική ψήφο στην ΕΕ και έτσι δηλώσεις περί εθελοντικού χαρακτήρα και εναλλακτικών όπως τα φάρμακα(αν και τώρα γίνεται συζήτηση για την χρησιμότητά τους) φαίνεται ότι ακόμα “χαλάνε” την συζήτηση για ουσιαστικά αναγκαστικό εμβολιασμό.

Έτσι αν προχωρήσει το “διαβατήριο” το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία ως πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει τη μορφή QR κωδικού. Με τη σάρωση (σκανάρισμα) αυτού του κωδικού θα αποκαλύπτονται όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό, όπως το ποιο εμβόλιο και πότε χρησιμοποιήθηκε και το αν έχουν γίνει οι δυο δόσεις και όλοι πλέον θα κινούμαστε μέσα σε μια τεράστια βάση δεδομένων αγνώστων στοιχείων ελέγχου και διάθεσης τους.

Η πρόεδρος Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε, ότι «ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για να ανακτήσουμε τη ζωή μας σταδιακά. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα πρέπει να επιταχύνουμε την παράδοση και τον εμβολιασμό. Στόχος μας είναι να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας έως το καλοκαίρι. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής για την καταπολέμηση αυτού του ιού. Ωστόσο, θα τερματίσουμε αυτήν την πανδημία μόνο όταν όλοι στον κόσμο έχουν πρόσβαση σε εμβόλια. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε στην εξασφάλιση εμβολίων για τους γείτονες και τους συνεργάτες μας παγκοσμίως.”

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου Ζωής υπογράμμισε ότι «όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται, η καταγραφή και η αμοιβαία αναγνώριση εμβολιασμού έχουν μεγάλη σημασία» επισημαίνοντας ότι «τα πιστοποιητικά εμβολιασμού επιτρέπουν την ύπαρξη ενός μητρώου για το ιστορικό εμβολιασμού κάθε πολίτη, έτσι ώστε να υπάρχει η σωστή ιατρική ακολουθία».

«Μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση σχετικά με έμπιστα, βάσιμα και επαληθεύσιμα πιστοποιητικά, θα επιτρέψουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μητρώα τους σε άλλα κράτη-μέλη. Θα ανοίξουν την πόρτα επίσης σε άλλες χρήσεις για να αρθούν οι περιορισμοί» σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Προσέθεσε ότι «τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να είναι καταγεγραμμένα. Θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών στην ΕΕ».

Συγκεκριμένα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter: «Έχουμε ήδη διασφαλίσει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα χρειαζόμαστε να επιταχύνουμε την παράδοση (των εμβολίων) και τον εμβολιασμό. Στόχος μας είναι να έχουμε εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σημείο καμπής στην μάχη μας κατά του κορωνοϊού».

Σε πλήρη εξέλιξη, με παρούσες τις ενστάσεις, βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μία πρόταση την οποία έκανε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν.

Πώς θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει τη μορφή QR κωδικού. Με τη σάρωση (σκανάρισμα) αυτού του κωδικού θα αποκαλύπτονται όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό, όπως το ποιο εμβόλιο και πότε χρησιμοποιήθηκε και το αν έχουν γίνει οι δυο δόσεις.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να έχει την ίδια μορφή με την εφαρμογή του The Commons Project που θεσπίστηκε για τα τεστ κορωνοϊού.

Με την εφαρμογή αυτή αεροπορικές εταιρείες και οργανισμοί μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ποιοι ταξιδιώτες υπεβλήθησαν σε τεστ και διαγνώστηκαν αρνητικοί.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους επιβάτες να ανακτούν τα αποτελέσματα από τεστ κορωνοϊού και στη συνέχεια τους δίνει έναν κωδικό επιβεβαίωσης που τους επιτρέπει να επιβιβάζονται σε διεθνείς πτήσεις.

Με παρόμοιο τρόπο θα λειτουργεί και το σύστημα πιστοποίησης εμβολιασμού. Ήδη, ένας συνασπισμός οργανισμών μεταξύ των οποίων η Microsoft και η Oracle έχουν σχηματίσει την Πρωτοβουλία Πιστοποιητικού Εμβολιασμού που στοχεύει στη θέσπιση προτύπων για την επαλήθευση κατά πόσο ένα άτομο έχει εμβολιαστεί. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η United Airlines και JetBlue, δοκιμάζουν ήδη το CommonPass.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.