ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κομισιόν: Οδηγία να επανεξετάζονται οι χορηγήσεις βίζας σε Ρώσους ταξιδιώτες

1 min read

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέτρεψε την Παρασκευή τα κράτη μέλη της ΕΕ να επανεξετάσουν τους όρους βάσει των οποίων χορηγούν βίζα σε Ρώσους ταξιδιώτες και να «κόβουν» τους αιτούντες που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια.

«Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς, ο στόχος του Πούτιν είναι να καταστρέψει την ΕΕ και θα ήθελε να μας επιτεθεί εκεί που είμαστε πιο αδύναμοι», προειδοποίησε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Γιόχανσον προειδοποίησε ότι πολίτες μπορεί να ενεργήσουν ως κατάσκοποι, σαμποτέρ ή προβοκάτορες και ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι Ρώσοι ταξιδιώτες προσπάθησαν να παρενοχλήσουν και να ταπεινώσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες, στους οποίους έχει χορηγηθεί καθεστώς προστασίας εντός της ΕΕ.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι άνθρωποι έρχονται με σκοπό να προκαλέσουν, να προσπαθήσουν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή ή να προκαλέσουν βία ή ταραχές ή τέτοια πράγματα ή να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν προπαγάνδα», είπε.

Την Παρασκευή, η ΕΕ ανέστειλε επισήμως ένα σύμφωνο διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων του 2007 που είχε κάνει ευκολότερο και φθηνότερο για τους Ρώσους να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, αλλά δεν υλοποίησε την πλήρη ταξιδιωτική απαγόρευση που ζητούσαν ορισμένα κράτη μέλη.

Η Γιόχανσον είπε ότι οι νέοι κανόνες θα εξακολουθήσουν να επιτρέπουν τη διέλευση σε ελεγχόμενους αντιφρονούντες, δημοσιογράφους και ανθρωπιστικές υποθέσεις, αλλά ότι οι αιτήσεις για απλές τουριστικές και επιχειρηματικές βίζες θα πρέπει να «επανεκτιμηθούν».

Λίγο λιγότερο από ένα εκατομμύριο Ρώσοι έχουν ήδη βίζα για τον ταξιδιωτικό χώρο Σένγκεν της ΕΕ και ο Επίτροπος είπε ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να επανεξετάσουν αυτά τα υπάρχοντα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.