ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κομισιόν: Διαψεύδει τις περικοπές των κονδυλίων προς την Τουρκία

1 min read

«Ολες οι ερμηνείες των μέσων ενημέρωσης που συνδέουν τα γεγονότα και τα αριθμητικά στοιχεία είναι λανθασμένες» υποστηρίζει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Διαψεύδει η Κομισιόν την ύπαρξη επιστολής του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, για περικοπή κατά 75% των προενταξιακών κονδυλίων της Τουρκίας.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας από χθες, όταν δηλαδή τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την είδηση, η Κομισιόν μόλις πριν από λίγο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η Καγκελαρία ήταν δυσαρεστημένη για τη διαρροή της είδησης, η οποία, σύμφωνα με το περιβάλλον της γερμανικής κυβέρνησης, δεν ήταν καλή βάση για συζήτηση στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

«Ο ύπατος εκπρόσωπος, αντιπρόεδρος, Ζοζέπ Μπορέλ, δεν απέστειλε επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που φέρεται να ανακοινώνει περαιτέρω περικοπές της χρηματοδότησης των προενταξιακών κονδυλίων στην Τουρκία. Οι πρόσφατες αναφορές ορισμένων μέσων αναφέρονται σε απάντηση ύστερα από ερώτηση μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υποβλήθηκε στην Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2019», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο.

«Όλες οι ερμηνείες των μέσων ενημέρωσης που συνδέουν τα γεγονότα και τα αριθμητικά στοιχεία που σχετίζουν την κοινοβουλευτική απάντηση με τα τρέχοντα γεγονότα ή ακόμη και στη σημερινή διάσκεψη της Λιβύης είναι εντελώς λανθασμένα και παραπλανητικά. Η μείωση της χρηματοδότησης για την Τουρκία ξεκίνησε το 2017. Η τελευταία απόφαση για το θέμα αυτό λήφθηκε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις 15 Οκτωβρίου πέρυσι, το οποίο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής για μείωση της προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία για το 2020» σημειώνει ο εκπρόσωπος.

 «Δεν υπάρχει νέα ή πρόσφατη απόφαση της αρμόδιας για τον προϋπολογισμό αρχής της ΕΕ σχετικά με τον προενταξιακό επαναπροσδιορισμό, εκτός από τις αποφάσεις που ελήφθησαν πέρυσι και οι οποίες έχουν ανακοινωθεί και διευκρινιστεί ήδη επανειλημμένα», καταλήγει.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.