Κομάντος για τις φυλακές σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Newskamatero

Μικτή ομάδα κομάντος για την επιβολή της τάξης στις φυλακές σχεδιάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας και αυθαιρεσίας που έχουν καταγραφεί στις φυλακές το τελευταίο διάστημα, η μικτή αυτή ομάδα θα μπορεί να κάνει εφόδους σε τακτά χρονικά διαστήματα και στα κελιά των κρατουμένων ώστε να ελέγχει για ζητήματα ασφαλείας.

Στην ομάδα θα συμμετέχουν κομάντος της ΕΚΑΜ και στελέχη οικονομικών υπηρεσιών που θα μπορούν – μεταξύ άλλων- να σχηματίζουν δικογραφίες για ποινικά αδικήματα, να ελέγχουν τις συνθήκες κράτησης και την άσκηση καθηκόντων των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στόχος το παράνομο εμπόριο μέσα στις φυλακές αλλά και τα περιστατικά βίας. Πάντως συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους κατά πόσο η αστυνομία μπορεί να ανταποκριθεί και σε νέες αρμοδιότητες.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Φωτιά και στον Άγιο Ανδρέα Ζούμπερι

Νέα κινητοποίηση στην Πυροσβεστική  Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο και στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Ζούμπερι όπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις. Νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη στην περιοχή του Μαραθώνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή.Δείτε επίσης Δημοσίευση στα Social Media 0shares Κοινοποιήστε στο Facebook0 Κοινοποιήστε στο […]