ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κόλαση» στο Βερολίνο! Στους δρόμους οι αρνητές της μάσκας – Συγκρούσεις με την αστυνομία (Video)

1 min read

Σε κλοιό βρίσκεται το Βερολίνο καθώς χιλιάδες Γερμανοί διαμαρτύρονται κατά νομοσχεδίου που θα δώσει ευρύτερες εξουσίες στην κυβέρνηση της χώρας για επιβολή περιορισμών κατά της πανδημίας. Το νομοσχέδιο που υπερψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, έχει στόχο να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες να επιβάλλει με διατάγματα περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, να ορίζει τους κανόνες για τη χρήση μάσκας, την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, το κλείσιμο των καταστημάτων και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων.

Αν και οι περισσότεροι Γερμανοί αποδέχονται το “ελαφρύ lockdown” που έχει επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας covid-19, οι επικριτές των μέτρων καταγγέλλουν ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει πάρα πολλές εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θέτει σε κίνδυνο τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, καθώς για την επιβολή των μέτρων δεν θα απαιτείται η έγκριση του κοινοβουλίου. Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν σαφείς οδηγίες να μην επιτρέψουν την διαδήλωση, εν μέσω πανδημίας, με τους διαδηλωτές να μην υποχωρούν και να ξεσπούν εκτεταμένες συγκρούσεις.

Το πλήθος είναι ετερόκλητο ενώ οι περισσότεροι είναι αρνητές της μάσκας και ακροδεξιοί. Υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες νεοναζί, ενώ η αστυνομία αναφέρει πως οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν φορούν μάσκες. Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17.561 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 833.307, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Από χθες ως σήμερα Τετάρτη το πρωί, 301 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να ξεπερνά τους δεκατρείς χιλιάδες νεκρούς — είναι πλέον 13.119 — ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.