ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

”Κόλαση” στο Β. Ιράκ: Κουρδικά drones “σακατεύουν” Τούρκους στρατιώτες

1 min read

Κουρδικά drone έκαναν την εμφάνιση τους κατά του τουρκικού στρατού- Αλλάζει άρδην το σκηνικό

  • Σε τουρκικό “Βιετνάμ” εξελίσσεται η εμπλοκή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο μέτωπο του Β. Ιράκ και στον συνεχή αγώνα του εναντίον των Κούρδων σε όλα τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής. 

Το Γραφείο Τύπου των Κουρδικών Λαϊκών Δυνάμεων (HPG), δημοσίευσε μια ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι Κούρδοι μαχητές της ειδικής μονάδας “Delal Air Defense”, επιτέθηκε ενάντια σε βάση των τουρκικών δυνάμεων κάνοντας χρήση drone, προκαλώντας πολλαπλά “εγκεφαλικά” στο τουρκικό γενικό επιτελείο από αυτόν τον νέο εξοπλισμό των Κούρδων.

Κουρδικές και αραβικές πηγές αναφέρουν ότι “οι δυνάμεις αεροπορικής δύναμης του HPG πραγματοποίησαν επίθεση ένοπλων μη επανδρωμέων εναερίων οχημάτων με στόχο την τουρκική βάση στο Κανί Μάσι σήμερα. Το Γραφείο Τύπου των Κούρδων του HPG αναμένεται να προβεί σε δήλωση σχετικά με τις λεπτομέρειες της δράσης τις επόμενες ώρες”.

  • Το αποτέλεσμα δε  μέχρι αυτήν την ώρα είναι Πέντε  ακόμα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και αρκετοί τραυματίες στην περιοχή Qela Bedewe στο Β.Ιράκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Furat, χθες ξέσπασαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων μαχητών και των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο Qela Bedewe και στην περιοχή Zap, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία τριών Τούρκων στρατιωτών.

O Αμερικανός ειδικός Μ. Ρούμπιν του γνωστού ινστιτούτου American Enterprise Institute, είχε αναφέρει εδώ και μεγάλο διάστημα ότι οι Σύροι Κούρδοι έχουν προμηθευτεί μη επανδρωμένα οχήματα από ρωσικές πηγές.

“Παρά τις συνωμοσίες που υπάρχουν σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ ή του Ισραήλ προς το PKK, υπάρχει σοβαρός λόγος για τον οποίο η κουρδική οργάνωση χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά ρωσικά όπλα μέχρι σήμερα.

  • Για τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG, η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της Τουρκίας, είναι ο καλύτερος και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πετύχουν τον σκοπό τους, παρά η επίτευξη αιματηρών μαχών στα βουνά του Ιράκ ή στα χωριά της Συρίας, για τον απλό λόγο ότι τόσο οι στρατιωτικές βάσεις εντός της Τουρκίας όσο και οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία, κατέχουν μεγάλες σε έκταση περιοχές και αποτελούν τον ιδανικότερο στόχο.

Μια εναέρια μαζική επίθεση με drones θα ήταν ήταν στρατηγικής σημασίας, δεδομένου του συντριπτικού αποτελέσματος και των τεραστίων ζημιών που θα προκαλούσε, μαζί με τον αντίκτυπο διεθνώς”, είχε τονίσει προσφητικά ο ίδιος.

Με απλά λόγια, η Τουρκία μπορεί να πιστεύει ότι έχει ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των Κούρδων, αλλά θα ήταν ανόητο για την Άγκυρα να υποθέσει ότι ένα τέτοιο πλεονέκτημα θα είναι διαρκές.

Η μαζική χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων από τους Κούρδους θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στο πόλεμο της Τουρκίας σε Ιράκ, Συρία, και ΝΑ Τουρκία αφού είναι πιθανό να δούμε θεαματικά κουρδικά κτυπήματα σε τουρκικούς στόχους παντού πλέον.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.