ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κόλαση στην Λαττάκεια της Συρίας: Οι Ρώσοι δοκίμασαν νέα θερμοβαρικά όπλα στους τουρκόφωνους ισλαμιστές

1 min read

H ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε ένα μεγάλο αριθμό αεροπορικών επιδρομών στην βορειοανατολική ύπαιρθο της περιφέρειας της Λαττάκειας καταστρέφοντας δεκάδες κρυσφύγετα και οχυρές θέσεις των τουρκόφωνων ισλαμιστών του Turkestan Islamic Party αλλά και της Hay’at Tahrir Al-Sham. δοκιμάζοντας μάλιστα τα νέα της όπλα.

Οι επιθέσεις έγιναν από ρωσικά μαχητικά Su-24 και Su-25 και ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-28 και Mil Mi-35 και επικεντρώθηκαν στις περιοχές Sirmaniyeh και Kabani.

Tα κτυπήματα από την ρωσική Αεροπορία ήταν απολύτως επιτυχημένα και κατέστρεψαν τους στόχους τους μαζί με πολλά τούνελ τα οποία είχαν σκάψει οι δυνάμεις των ισλαμιστών κοντά στις γραμμές του συριακού Στρατού στην βορειοανατολική Λαττάκεια όπου οι Τουρκμένοι κρατούν ακόμα έναν θύλακα. 

Η ρωσική Αεροπορία δοκίμασε μια νέα θερμοβαρική βόμβα μικρότερης στο μέγεθος αλλά μεγαλύτερης καταστρεπτικότητας από ποηγούμενες (έτσι κατέστρεψε και τα τούνελ των ισλαμιστών) και έναν νέο φορέα, περιλήπτη βομβίδίων με τριπλάσια ισχύ από την αμερικανική βομβα Rockeye.

Στόχος είναι να έχει εξαλειφθεί ο θύλακας των Τουρκομάνων μέχρι το Σεπτέμβριο. 

Την ίδια στιγμή ο συριακός Στρατός (SAA) μετακινεί πολλές μονάδες του στην γραμμή του μετώπου του Kabani καθώς θα επιχειρήσουν να καταλάβουν την ορεινή αυτή πολή.

Στο παρελθόν ο συριακός Στρατός επιχείρησε να καταλάβει την Kabani  από τοTurkestan Islamic Party και την Hay’at Tahrir Al-Sham αλλά όλες οι επιθέσεις του «έσβησαν» στις αμυντικές γραμμές των ισλαμιστών που ελέγχονται από την Άγκυρα, μετά από σύντομες μάχες.

Εάν ο συριακός Στρατός μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Kabani, τότε θα έχουν καταλάβει ένα δεσπόζον ύψωμα για να κτυπήσει την στρατηγική πόλη της Jisr Al-Shughour από την οποία θα μπορεί να κατευθυνθεί εκ Βορά προς την Ιντλίμπ.

Ταυτόχρονα από νότια της Ιντλίμπ ο συριακός Στρατός προελαύνει στην βορειοδυτική Συρία καθώς οι μονάδες του κατέλαβαν με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας διάφορες περιοχές από τις Jaysh Al-Izza και Hay’at Tahrir Al-Sham.

Ως αποτέλεσμα αυτής της προέλασης καταλήφθηκε η στρατηγική πόλη  Zakah,  η οποία θεωρείται κλειδί για τις αμυντικές γραμμές των Jaysh Al-Izza, Kafr Zita και Al-Latamnah στην βόρεια ύπαιθρο της Hama.

Στο βίντεο φαίνεται η κατάληψη της πόλης Ζakah από την Jaysh Al-Izza και οι σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σφοδρότητα των ρωσικών βομβαρδισμών ήταν τόσο καταλυτική που οι ισλαμιστές επιχείρησαν μια επίθεση στην μεγάλη ρωσική βάση στην Λαττάκεια της Ηmeimim εκτοξεύοντας εναντίον της ανεπιτυχώς ρουκέτες από πολλαπλό εκτοξευτή.

Οι ρουκέτες δεν βρήκαν στόχο και έπεσαν σε ακατοίκητη περιοχή 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της βάσης Hmeymim. Σύμφωνα με το συριακός Επιτελείο σκοτώθηκαν δύο κάτοικοι και τραυματίστηκαν άλλοι 4 αλλά δεν υπήρξε καμία απώλεια στην ρωσική βάση ούτε κάποιος τραυματισμός.

Προφανώς το κτύπημα έγινε από πολύ μεγάλη απόσταση υπό τον φόβο της απογείωσης ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων που θα εξόντωναν την ισλαμιστική ομάδα άμεσα και αποτελεσματικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.