ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κόκκινο» το ντέρμπι: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 [βίντεο]

1 min read

Το ντέρμπι του Φαλήρου βάφτηκε κόκκινο! Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος της ΑΕΚ, που έκανε σωρεία αμυντικών λαθών, επικράτησε με 2-0 και ξαναβρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Σεμέδο και ο Καμαρά τα γκολ της νίκης.

Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι και πάντα θα είναι απρόβλεπτα. Από την άλλη, όμως, πάντα γίνονται προβλέψεις και κάποιο λόγο θα υπάρχει για να θεωρείται φαβορί μια ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση, είτε λόγω αγωνιστικής κατάστασης, είτε λόγω απουσιών του αντιπάλου, είτε λόγω ανωτερότητας γενικά, το φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, οι Ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο και παρέμειναν στην κορυφή, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από αυτή. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το ντέρμπι δεν ήταν τόσο καλό όσο άλλα που έχουμε δει ανάμεσα στις δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό, προφανώς, δεν απασχολεί καθόλου τους Πειραιώτες αυτή τη στιγμή, αφού αυτό που ήθελαν να κάνουν, το έκαναν.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, τα πρώτα λεπτά του ήταν αναγνωριστικά με την κατοχή από νωρίς στον Ολυμπιακό και την άμυνα της ΑΕΚ να είναι μεν καλά στημένη ως σύνολο, ωστόσο να γίνονται αρκετά λάθη σε προσωπικό επίπεδο. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με την πίεση των γηπεδούχων οδήγησε και στο γρήγορο 1-0 για τους «ερυθρόλευκους», μόλις στο 9′ με τον Σεμέδο που εκμεταλλεύθηκε… μαζική γκέλα στην άμυνα της Ένωσης.

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ πίεσε στα χαφ, η ομάδα του Μαρτίνς έδωσε χώρο στον αντίπαλο και από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν μέτρα στο γήπεδο, βρήκαν και 1-2 καλές στιγμές στην περιοχή του Σα. Μετά από αυτό το δεκάλεπτο, από το 20′ και μετά ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε και πάλι την μπάλα και διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα με κατοχή μπάλας σταθερά πάνω από το 60%. Πολύ τακτική στο ματς γενικά στο πρώτο ημίχρονο, με λίγες φάσεις -τις περισσότερες για τους «ερυθρόλευκους»- πολύ πάθος και ένταση στις προσωπικές μονομαχίες, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν κυρίως να εξουδετερώσουν το παιχνίδι του αντιπάλου.

Η κίτρινη κάρτα που (σωστά) είδε στο 2′ για φάουλ στον Αλμπάνη, έκανε αρκετούς να σκεφτούν ότι ο Σεμέδο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή για τον Ολυμπιακό. Δε χρειάστηκε παρά να περάσουν επτά λεπτά, για να αλλάξουν γνώμη. Ο… ύπνος στην άμυνα της ΑΕΚ, σε μια εύκολη φάση, είχε ως αποτέλεσμα ο Σουντανί να σπάσει για τον Σεμέδο, ο οποίος στην κενή εστία έκανε το 1-0. Με προβάδισμα από τόσο νωρίς και με τον κόσμο να δίνει τη σχετική ώθηση, οι Ερυθρόλευκοι είδαν το σενάριο να στρώνεται ιδανικά για αυτούς, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οχι τόσο επειδή οι Κιτρινόμαυροι αντέδρασαν δυναμικά, όσο επειδή δεν ήταν καλοί οι ίδιοι. Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα αλλά όταν την έχαναν είχαν και κενά πίσω, τα οποία οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Χαρακτηριστική είναι η φάση του 21ου λεπτού, όταν η ΑΕΚ πήρε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή και ο Λιβάια έδωσε ωραία στον Ολιβέιρα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Σα. Ιδια ή και χειρότερη, όμως, ήταν η κατάσταση στην αντίπαλη άμυνα, όπου τα κενά ή τα λάθη ήταν μεγαλύτερα. Ενδείκτικη είναι η φάση στο 26′, όταν οι Βράνιες και Τσιντώτας «συνεργάστηκαν» ακριβώς όπως ήθελε ο… Ελ Αραμπί, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Το Καραϊσκάκη πανηγύριζε για το γρήγορο 2-0 αλλά επίσης γρήγορα κόπηκαν αυτοί οι πανηγυρισμοί, αφού ο ρέφερι μέσω VAR ακύρωσε το γκολ για χέρι του Γκιγέρμε στην αρχή της φάσης. Οπως και να έχει, μπορεί το γκολ να μη μέτρησε, αλλά για την Ενωση ήταν ακόμη ένα καμπανάκι σε ό,τι αφορά την αμυντική συμπεριφορά, ομαδική ή ατομική.

Στο καλύτερο από άποψη θεάματος και ρυθμού δεύτερο ημίχρονο. ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, κλείνοντας σωστά τα ατού της ΑΕΚ και τους χώρους γύρω από την περιοχή του Σα, ενώ είχε και τρεις πολύ καλές στιγμές, με Ομάρ και Καμαρά στα πρώτα λεπτά του. Στο ίδιο διάστημα, η ΑΕΚ που δεν είχε απάντηση στην κατοχή και την πίεση του αντιπάλου, προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ που δεν είχαν αποτέλεσμα. Τελικά, η τρίτη προσπάθεια του χαφ από τη Γουϊνέα, ήταν και η… φαρμακερή, πετυχαίνοντας το 2-0 στο 77′ με υπέροχο δεξί σουτ εκτός περιοχής. Αυτό ουσιαστικά καθάρισε και το ματς για τους Πειραιώτες, που πήραν τη νίκη με ένα καθαρό σκορ και όντας συνολικά ανώτεροι από τον αντίπαλό τους σε αυτό το ντέρμπι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.