ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κόκκινη γραμμή έβαλε η Ε.Ε. στην Κίνα Θα υπάρξουν κυρώσεις εάν εξοπλίσει τη Ρωσία

1 min read

Κόκκινη γραμμή έβαλε η Ε.Ε. στην Κίνα

Πηγή Άρθρου: Reuters

Θα αποτελούσε την απόλυτη «κόκκινη γραμμή» εάν η Κίνα παρείχε όπλα στη Ρωσία, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα απαντήσει με κυρώσεις.

Τα σχόλια απηχούν τις παρατηρήσεις του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς την Πέμπτη, ο οποίος προειδοποίησε το Πεκίνο να μην παράσχει τέτοια βοήθεια στη Μόσχα, καθώς συνεχίζει να πολεμά στην Ουκρανία.

«Μην παραδώσετε όπλα στην επιτιθέμενη Ρωσία», δήλωσε ο Σολτς σε ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο ενόψει της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον.

Η Κίνα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε πρόθεση να εξοπλίσει τη Ρωσία.

Σολτς: Ας μην έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο που θέλει να παίξει η Κίνα στον πόλεμο

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς κάλεσε σήμερα να μην υπάρχουν «αυταπάτες» αναφορικά με την Κίνα, η οποία πρόσφατα επιχειρεί να τοποθετηθεί ως μεσολαβητής στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για την Κίνα, μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει θέση εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ZDF.

Η Κίνα επιδιώκει εδώ και εβδομάδες να διαδραματίσει ένα μεσολαβητικό ρόλο στην ουκρανική σύγκρουση, αναφερόμενη δημόσια για ένα σχέδιο -προς το παρόν ακόμα ασαφές- με σκοπό την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.

Το Πεκίνο υποσχέθηκε να δώσει στην δημοσιότητα το σχέδιό του αυτή την εβδομάδα, κατά την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Σολτς επανέλαβε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε παράδοση κινεζικών όπλων στη Ρωσία στο πλαίσιο αυτού του πολέμου.

«Έκανα σαφές στην τελευταία συνάντησή μου με Κινέζους αξιωματούχους ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», δήλωσε.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν αυτήν την εβδομάδα την Κίνα ότι εξετάζει να προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία για να υποστηρίξει τον πόλεμό της στην Ουκρανία, κάτι που το Πεκίνο αρνείται.

Παραμονή της πρώτης επετείου από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε επίσης ότι «αυτή η ρωσική εισβολή δεν πρόκειται και δεν πρέπει να πετύχει».

liberal.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.