ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κόκκινη» επιφυλακή σε νησιά και Έβρο ενόψει εορτών: Συνεχώς στη θάλασσα και πάνω στους “βράχους” οι Έλληνες κομάντος – Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

1 min read

Ανεβάζουν επίπεδο επιφυλακής οι Ένοπλες Δυνάμεις ενόψει εορτών με έμφαση στις ‘’καυτές’’ περιοχές. Τόσο σε όλα τα ακριτικά νησιά,νησίδες αλλά και βραχονησίδες τα οποία αμφοσβητεί η Άγκυρα όσο και στον Έβρο όπου ο κίνδυνος προβοκάτσιας είναι πάντα ένα από τα ενδεχόμενα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι φρουροί των χερσαίων συνόρων η εντολή είναι σαφής.Πλήρης εγρήγορση.

Οι συνεχείς Τουρκικές navtex με τις οποίες οι γείτονες ζητούν ουσιαστικά τα Ελληνικά ακριτικά νησιά να μετατραπούν σε ‘’ουδέτερη’’ ζώνη, οι ασκήσεις που κατ’ επανάληψη εξαγγέλουν είτε κοντά στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου είτε στο κεντρικό Αιγαίο σε συνδυασμό με τις εμπρηστικές δηλώσεις όλων των Τούρκων αξιωματούχων δεν επιτρέπουν τον παραμικρό εφησυχασμό.

Τις επόμενες ημέρες ο καταδρομέας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος πρόκειται να ξεκινήσει σειρά επισκέψεων σε ακριτικά νησιά και φυλάκια όχι μόνο για τις καθιερωμένες ευχές αλλά και για να δώσει το σύνθημα της αυξημένης επιφυλακής και της παραμικρής χαλάρωσης ενόψει των εορταστικών ημερών.

Άλλωστε οι γείτονες έχουν αποδείξει ότι όχι απλά δεν σέβονται θρησκευτικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αλλά αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις εκμεταλεύονται την ευκαιρία για να προκαλέσουν είτε με υπερπτήσεις είτε με άλλου είδους ενέργειες. Περιστατικά έρευνας και διάσωσης για παράδειγμα τους δίνουν συχνά τη δυνατότητα να προκαλέσουν πολλές φορές με επικίνδυνο τρόπο για να στηρίξουν τις γνωστές αξιώσεις τους στο Αρχιπέλαγος ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Η παρουσία του Αρχηγού σε νησιά και μικρονήσια πέρα από συμβολικό έχει και ουσιαστικό λόγο αφού ο ‘’πρασινοσκούφης’’ Στρατηγός από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του στρατεύματος δίνει τεράστια σημασία στην ενίσχυση των φρουρών ειδικά στα μικρά νησιά τόσο με ποιοτικό έμψυχο δυναμικό όσο και σύγρονα αποτρεπτικά μέσα. Άλλωστε από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η μεταναστευτική κρίση ήταν σε έξαρση οι φρουροί των νησιών ενισχύθηκαν και ανέλαβαν διπλή αποστολή. Από τότε η επιφυλακή παραμένει σε υψηλά επίπεδα και μάλιστα συχνά οι δυνάμεις εθνοφυλακής βρέθηκαν πολλες φορές σε μέγιστο συναγερμό ειδικά όταν μέσα στο καλοκαίρι η Τουρκική προκλητικότητα χτύπησε ‘’κόκκινο’’.

Αίχμη του δόρατος οι Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων οι οποίες έχουν αναλάβει τον καίριο ρόλο να παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο κάθε Τουρκική κίνηση και να ενισχύουν ταχύτατα την άμυνα ακόμα καιβτων πιο μικρών Ελληνικών βράχων του Αιγαίου. Με ενισχυμένο προσωπικό και μέσα το τελευταίο διάστημα οι Αμφίβιοι Καταδρομείς βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση από τη Λέσβο και τη Σάμο έως τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Τα σκάφη των βαριά οπλισμένων αμφίβιων κομμάντος κινούνται συνεχώς στις ‘’καυτές’’ περιοχές και δηλώνουν την παρουσία τους λειτουργώντας αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια . Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δεν έχουν διστάσει να οπλίσουν το 50αρι πολυβόλο όταν διαπίστωσαν προσπάθεια κίνησης προς τα Ελλληνικά χωρικά ύδατα. Ανάλογη παρουσία ακόμη πιο διακριτική έχουν και ομάδες από Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων που βρίσκονται αθόρυβα στην πρώτη γραμμή αποτροπής.

Πάνω σε κάθε Ελληνικό βράχο ακόμα και ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρίσκονται κρυμμένοι κομμάντος και να παραμένουν εκεί για ημέρες . Οι ασκήσεις και η επιχειρησιακή εκπαίδευση με σενάρια υπεράσπισης ή και ανακατάληψης νησίδων και βραχονησίδων είναι συνεχείς ημέρα και νύχτα παρά τις Τουρκικές κραυγές που ζητούν να σταματήσει κάθε δραστηριότητα των φρουρών στα Ελληνικά ακριτικά νησιά.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.