ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Κόκκινα” δάνεια: Η Eurobank υπέβαλε αίτηση ένταξης στο σχέδιο “Ηρακλής”

1 min read

Δύο αιτήσεις για την ένταξη τιτλοποιήσεων της – “κόκκινων” δανείων, τα οποία πωλούνται με τη μορφή ομολόγων σε funds – στο σχέδιο “Ηρακλής” υπέβαλε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών η Eurobank. Με τις αιτήσεις η τράπεζα ζητεί την παροχή εγγύησης από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1,655 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η Eurobank, «έχοντας εκπληρώσει όλες τις σχετικές προϋποθέσεις, υπέβαλε στο Υπουργείο Οικονομικών δύο (2) αιτήσεις σύμφωνα με τον ν. 4649/2019 (ΦΕΚ Α’ 206/16.12.2019) για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» των τιτλοποιήσεων Cairo Ι και Cairo ΙΙ. Τα αιτήματα αφορούν στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €1.655 εκ. Η αίτηση για το Cairo ΙΙΙ θα ακολουθήσει, τις επόμενες εβδομάδες».

Η τράπεζα αναφέρει επίσης: «H τιτλοποίηση Cairo είναι η πρώτη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στην Ελλάδα για την οποία υποβάλλεται αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ. Μαζί με την τιτλοποίηση Pillar, που ολοκληρώθηκε το 2019, είναι οι πρώτες τιτλοποιήσεις NPEs στην Ελλάδα και αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της εμπροσθοβαρούς στρατηγικής της Eurobank που έχει στόχο τη μείωση του δείκτη NPEs στην περιοχή του 15% το α’ τρίμηνο του 2020».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.