ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Μέχρι 31 Αυγούστου οι αιτήσεις

1 min read

Οι δύο κατηγορίες τιμολογίων και τα δικαιολογητικά

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει οι καταναλωτές να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ (ΚΟΤ). 

Όσοι έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και πάλι. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δικαιούνται ένταξη σε άλλη κατηγορία τότε ο δικαιούχος μεταβαίνει αυτόματα σε αυτή. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης σε καμία κατηγορία ή δεν υποβληθεί αίτηση τότε το Κ.Ο.Τ. παύει να ισχύει από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ Α  εφόσον λαμβάνουν ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλλελεγγύης) και στο ΚΟΤ Β  εφόσον πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Α χρειάζεται εγκεκριμένη αίτηση για  ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά και υποβάλλονται μετά το τέλος των φορολογικών δηλώσεων.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα από το Κοινωνικό Μέρισμα.

Για την υπογραφή της νέας σύμβασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (11770) για την υπογραφή σύμβασης ή  να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, με τα παρακάτω δικαιολογητικά: 

-Λογαριασμό ρεύματος ή αριθμό παροχής του ακινήτου
– Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (ή άλλο επίσημο έγγραφο) 
-Αποδεικτικό του ΑΦΜ.

Δημοσίευση στα Social Media