ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλήθηκαν από τον εισαγγελέα 10 ως ύποπτοι για κακουργήματα στην υπόθεση Folli Follie

1 min read

Του Παναγιώτη Στάθη

Εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργημάτων καλούνται να δώσουν, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, 10 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κλήση ως ύποπτοι έχουν λάβει ώστε να εμφανιστούν σήμερα ή αύριο η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος, Αικατερίνη), τρία μέλη του ΔΣ, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Πρόκειται για τα (συνολικά) 10  άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει (και το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποδεχτεί με δυο βουλεύματα) να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτά της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η κλήση αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την ποινική αποτίμηση της  υπόθεσης ενώ βέβαια εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και άλλα ζητήματα. Η κλήση τους για παροχή εξηγήσεων τους φέρνει μεν ένα βήμα πριν την απαγγελία κατηγοριών, αλλά αυτό δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Γιατί αν οι εξηγήσεις που θα  παράσχουν θεωρηθούν επαρκείς, τότε υπάρχει η νομική δυνατότητα να μην απαγγελθεί κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι των “υπόπτων” προσέρχονται προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και παίρνουν προθεσμία για τους εντολείς τους για την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσίευση στα Social Media