ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλιμακώνονται οι σχέσεις ΗΠΑ Και Κίνας «απαγόρευσε» στον Μπλίνκεν να επισκεφθεί το Πεκίνο!

1 min read

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Κίνα αρνήθηκε να επιτρέψει στον Μπλίνκεν να επισκεφθεί το Πεκίνο, λόγω της πρόσφατης κρίσης με το «μπαλόνι».

Το Πεκίνο είπε στην Ουάσιγκτον ότι δεν είναι έτοιμο να επιλέξει νέα ημερομηνία για την επίσκεψη μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, για την κατάρριψη του Κινεζικού μετεωρολογικού μπαλονιού.

Η Κίνα αρνήθηκε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν φοβούμενη ότι το FBI θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας για το περιστατικό με το κινεζικό αερόστατο που κατέρριψε. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη «υψηλόβαθμες πηγές».

Σύμφωνα με αυτές, το Πεκίνο είπε στην Ουάσινγκτον ότι δεν είναι έτοιμο να επιλέξει νέα ημερομηνία για το ταξίδι, το οποίο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ακύρωσε τον Φεβρουάριο, ενώ τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι ξεκάθαρα.

Κινέζοι αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο Λευκός Οίκος θα δημοσιοποιήσει την έκθεση του FBI μαζί με φυσικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα, γεγονός που ισοδυναμεί με προβοκάτσια.

Πηγές σημειώνουν ότι ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Qin Gang έθεσε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους Αμερικανούς στο φόρουμ υψηλού επιπέδου «China’s Development» στο Πεκίνο τον Μάρτιο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.