ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλιμακώνεται η ένταση στον Κόλπο Το Ιράν ύψωσε τη σημαία του στο υπό κατάληψη βρετανικό τάνκερ Δημοσίευσε βίντεο η Τεχεράνη

1 min read

Σε πόλεμο εντυπώσεων και τακτικής έχει εξελιχθεί η υπόθεση σύλληψης από το Ιράν του υπό βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, σουηδικών συμφερόντων, Stena Impero. Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα και καμία από τις εμπλεκόμενες δυνάμεις δεν υποχωρεί.

Η ιρανική τηλεόραση δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο κυματίζει μία ιρανική σημαία στη γέφυρα του τάνκερ με βρετανική σημαία, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι Φρουροί της Επανάστασης οδήγησαν το πλοίο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στην νοτιότερη ακτή του Ιράν.

Στο βίντεο διακρίνεται επίσης σκάφος του ιρανικού ναυτικού να περιπολεί γύρω από το δεξαμενόπλοιο ασταμάτητα.

Νωρίτερα, η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι επενέβη μετά από μικρό ατύχημα που είχε το τάνκερ με βρετανική σημαία, με ιρανικό πλοίο, ενώ άλλαξε την πορεία του προς λάθος κατεύθυνση και δεν συμμορφώθηκε στις προειδοποιήσει του ναυτικού να επανέλθεια στην αρχική πορεία που είχε χαράξει.

Η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι το Stena Impero έπλεε σε διεθνή ύδατα, δεν άλλαξε πορεία και δεν έκανε κάτι το παράνομο. Σήμερα δε, συνεδριάζει η επιτροπή COBRA προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα κατά του Ιράν, ως μέτρο πίεσης για την απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.