ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Πεκίνο και Δελχί – Νεκροί τρεις Ινδοί στρατιώτες σε συγκρούσεις με τον κινεζικό στρατό

1 min read

Τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας σκοτώθηκαν σε «βίαιη σύγκρουση» με Κινέζους στρατιώτες στα αμφισβητούμενα σύνορα των Ιμαλαΐων, σύμφωνα με δήλωση του ινδικού στρατού.Οι θάνατοι αποτελούν την πρώτη απώλεια ζωής στη συνοριακή περιοχή σε διάστημα τουλάχιστον 45 ετών και συμπίπτουν με μία νέα διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών τις τελευταίες εβδομάδες.
Ινδοί και Κινέζοι στρατιώτες, οι οποίοι συχνά είναι άοπλοι στην περιοχή για να αποφεύγεται η κλιμάκωση της έντασης, έχουν διαπληκτιστεί και έχουν αναπτύξει δυνάμεις και εξοπλισμό στα δυτικά Ιμαλάια.
Δεν είναι σαφές εάν έπεσαν πυροβολισμοί ή αν οι άνδρες σκοτώθηκαν σε κατά πρόσωπον σύγκρουση.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε τα ινδικά στρατεύματα ότι «διέσχισαν παράνομα τα σύνορα δύο φορές και πραγματοποίησαν προκλητικές επιθέσεις εναντίον Κινέζων στρατιωτών, με αποτέλεσμα σοβαρές συγκρούσεις».
Οι δύο χώρες έχουν εγκλωβιστεί σε ένα αδιέξοδο δεκαετιών λόγω των ανταγωνιστικών τους ισχυρισμών για μεγάλα, ακατοίκητα τμήματα της οροσειράς.
Οι δύο χώρες ενεπλάκησαν σε πόλεμο στην στην περιοχή το 1962.
Έκτοτε, οι εντάσεις έχουν εξελιχθεί σε ένοπλες συγκρούσεις αρκετές φορές, όπως συνέβη το 2013 και τέσσερα χρόνια αργότερα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.