ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλιμακώνει από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο και ζητάει «λύτρα» για τους 2 Έλληνες αιχμαλώτους ο Ρ.Τ.Ερντογάν

1 min read

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν συσχέτισε τους δύο Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς με τους οκτώ Τούρκους φυγάδες πραξικοπηματίες και ότι η Τουρκία «δεν υποχωρεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ!»

Όλα μαζί τα κάνει ένα «πακέτο» και τα θεωρεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία πρωτοβουλία και απλώς ακολουθεί τις εξελίεξις τις οποίες δημιουργεί η Άγκυρα.

Ο Ερντογάν μπορεί στη Βάρνα να έδειξε ένα σχετικά μετριοπαθές πρόσωπο, προκειμένου να επιτύχει την εκταμίευση της βοήθειας για το προσφυγικό, αλλά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα και ταυτόχρονα έδειξε ότι δεν ακούει κανέναν.

Κανέναν; Μένει να δούμε την παρέμβαση Πούτιν, η οποία ναι μεν θα γίνει στις 3 Απριλίου αλλά παρασκηνιακά είναι πολύ πιθανό να έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες.

Η Ρωσία πολύ θα ήθελε να έχει κερδίσει μια μεγάλη επικοινωνιακή μάχη και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτριος Κούκλατζης, να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους πριν το ορθόδοξο Πάσχα.

Ο πρέοδρος της Τουρκίας προχώρησε σε σαφή διασύνδεση του θέματος της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο.

Είπε πως ο ίδιος δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης και «ασφαλώς τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο αυτοί που συζητούν σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών να μην συζητούν καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών  που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία». Μετά, όπως ήταν αναμενόμενο, διευκρίνισε πως τα δύο θέματα δεν συνδέονται!

Ακολούθησε η ατάκα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη. Ο κ. Κατσίκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι Αθήνα και Άγκυρα θα μπορούσαν να έλθουν σε συνεννόηση, ώστε να παρακάμψουν τα δικαστικά συστήματα και να προβούν σε ανταλλαγή.

Η κυβέρνηση έσπευσε να τον «αδειάσει» δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Ανταλλαγές δεν προβλέπονται και δεν μπορούν να γίνουν».

Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η Άγκυρα θα προστατεύσει με κάθε κόστος τα δικαιώματά της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Στη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης, συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις τόσο μετά την εισβολή και την κατάληψη του Αφρίν στη Συρία, όσο και στα ελληνοτουρκικά, έπειτα από τη Σύνοδο Τουρκίας-ΕΕ.

Για μία ακόμα φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα: «Τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας και της ΕΕ καθορίζονται σαφώς και δίχως ίχνος δυνατότητας αμφισβήτησης από το διεθνές δίκαιο» τόνισέ, κατά την επίσκεψή του στο Συγκρότημα Αρχηγείου του Στόλου στη Σαλαμίνα. Κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί «τη διεθνή νομιμότητα».

Όπως επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «η μόνη διαφορά που υφίσταται σχετικώς προς επίλυση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας  είναι η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας».

Κάποιος θα πει: Γιατί να επιτύχει η ρωσική παρεμβαση; Τι θα πάρει ο Ρ.Τ.Ερντογάν; Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι μπήκαν στην Βόρεια Συρία κατόπιν άδειας της Μόσχας. Οι Ρώσεις τους «έδωσαν» αναίμακτα ακόμα και μια πόλη, όπως την Ταλ Ριφάτ.

Έχουν ήδη πάρει ανταλλάγματα. Όλα θα παιχτούν επομένως την Μεγάλη Εβδομάδα , την οποία αναμένουν άπαντες με μεγάλο ενδιαφέρον

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.