ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλίμα τρόμου Τα σενάρια νέων περιορισμών παγώνουν την τουριστική κίνηση για το επόμενο τρίμηνο

1 min read

Κλίμα τρόμου αλλά που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία (γιατί όπως είπε και ένας υπουργός της κυβέρνησης πεθαίνεις όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την πείνα) δημιουργούν οι κυβερνητικοί ειδικοί με βάση την Όμικρον, καθώς η νέα παραλλαγή κατ’ εκτίμηση του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και τα 12.000 ημερήσια κρούσματα μετά την Πρωτοχρονιά, και ετοιμάζουν ήδη με διαρροές το lockdown που δεν θα είναι lockdown αλλά περιορισμοί!

  • Πάντως οι ελληνικές ξενοδοχειακές, τουριστικές και αεροπορικές επιχειρήσεις, ετοιμάζονται για ένα ιδιαίτερα επώδυνο τρίμηνο και οι κλιμακούμενοι περιορισμοί που αυτή επιφέρει (από τις συνεχείς τρομολαγνικές ανακοινώσεις των κυβερνητικών) ανέκοψαν ήδη τη δυναμική της ανάκαμψης στην οποία είχε εισέλθει ο ελληνικός τουρισμός.

Τα σημάδια είναι πολλά: ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Αθήνας για ταξιδιώτες από το εξωτερικό, «πάγωμα» στις κρατήσεις για ταξίδια το 2022 και ακυρώσεις ή αλλαγές στα αεροπορικά εισιτήρια που είχαν ήδη εκδοθεί.

Στα αεροδρόμια η κάμψη του αριθμού των πτήσεων και βεβαίως των αφίξεων είναι ήδη αισθητή εδώ και μία εβδομάδα και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της αεροπορικής βιομηχανίας, αυτή τη στιγμή τα αεροπλάνα μεταφέρουν στη συντριπτική τους πλειονότητα μόνον επαναπατριζόμενους φοιτητές και ομογενείς που έρχονται στην πατρίδα τους για τις γιορτές. Λιγοστοί είναι οι ξένοι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ακυρώνεται σειρά συνεδρίων και εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για τις πρώτες εβδομάδες και μήνες του 2022, ενώ οι μεγάλοι tour operators, που πωλούν ήδη πακέτα για καλοκαιρινές διακοπές, αναφέρουν κατακόρυφη πτώση της σχετικής δραστηριότητας.

Με δεδομένο ότι το πρώτο τρίμηνο αποτελεί εποχικά το πιο αδύναμο για τις αερομεταφορές αλλά και τον εξωτερικό τουρισμό εν γένει, αεροπορικές επιχειρήσεις όπως η Aegean σκοπεύουν αμέσως μετά τις γιορτές να μειώσουν το πτητικό τους πρόγραμμα, προεξοφλώντας σημαντική πτώση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια από και προς την Ελλάδα. 

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου, όπου και θα εκτιμήσει την αποδοτικότητα των νέων μέτρων έως τότε.

Ήδη όμως έχει εισηγηθεί τη λήψη κι άλλων περιορισμών που θα ανακοινωθούν όταν κριθεί αναγκαίο. Όπως όλα δείχνουν τα νέα αυτά μέτρα θα αφορούν κυρίως τα νυχτερινά μαγαζιά.

Όπως αναφέρει τηλεοπτικός σταθμός τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής:

Τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα. Είτε στις 23:00, είτε τα μεσάνυχτα, έως και τις 05:00. Πρόκειται για ένα μέτρο που το είχαμε δει στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Επίσης στα καταστήματα θα επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες, ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ακόμα, δεν θα υπάρχουν όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης

Τα εν λόγω μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 μέρες και από κει και πέρα θα υπάρξει επανεξέταση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η επανεξέταση να γίνει νωρίτερα.

Αναμένεται λοιπόν να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε τρία 24ωρα από σήμερα και κατά πόσο τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν ακόμα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.