ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλειστά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

1 min read

Εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλειστά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις όπως η Κοζάνη κι η Πάτρα, παρά τις εξαγγελίες για άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα.

Ηαπόφαση των ειδικών  ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή το βράδυ με αφορμή τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες περιοχές. Την συνεδρίαση παρακολούθησαν  οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα στοιχεία που προκύπτουν για αυτές τις πόλεις προκαλούν προβληματισμό για το πως τελικά θα μπορέσει να γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων με ασφάλεια σε περιοχές όπως αυτές, οι οποίες βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”.

Καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση του επιδημιολογογικού φορτίου στην Βόρεια Ελλάδα κυρίως σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, έκρουσε νωρίτερα η ιατρός Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όπως εξήγησε η κα Παπαευαγγέλου, τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% την εβδομάδα που μας πέρασε ενώ υπολογίζεται πως σήμερα εκεί υπάρχουν περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.

Παράλληλα, στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν από αύριο Σάββατο, μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Κόνιτσας, ο Δήμος Σκύρου, ο Δήμος Αστυπάλαιας, και ο δήμος Ρόδου.

Την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές, ανάμεσά του η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Αναλυτικά στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, εντάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής οι εξής περιοχές:

   – η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

   – o δήμος Σερρών

   – ο δήμος Κόνιτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

   – ο δήμος Σκύρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

   – ο δήμος Αστυπάλαιας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

   – οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται επίσης και η Λέρος, η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετά τη λήξη του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και κήρυξης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς οι εξής περιοχές:

   * η Περιφέρεια Αττικής

   * οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

   * οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

   * οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

   * οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

   * η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,

   * η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

   * η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

   * η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

   * ο δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

   * ο δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

   * ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης,

   * ο δήμος Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου,

   * ο δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και ο δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

   * ο δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων και ο δήμος Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και

   * οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ο δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δημοσίευση στα Social Media