ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλειστά σχολεία από την Πέμπτη στην Αττική – Τι ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές

1 min read

Από την Πέμπτη 11 Φεβρουρίου έως και τέλος του μήνα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Αττικής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και θα λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης, με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής. 

Συνεπώς κλειστά θα παραμείνουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, καθώς και νηπιαγωγεία, ενώ μέσω τηλεκπαίδευσης θα λειτουργούν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναστέλλεται μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, καθώς οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών πέρασαν το κατώφλι των σχολείων στις 11 Ιανουρίου.

Mετά από μία δίμηνη διακοπή που «επέβαλαν» τα επιδημιολογικά δεδομένα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν στη δια ζώσης καθημερινότητά τους τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο το ολοένα και αυξανόμενο ιικό φορτίο της Αττικής οδήγησε στην απόφαση για ολικό lockdown στο λεκανοπέδιο.

Όπως ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική».

«Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία ανά περιοχή
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπη χώρα, ανοιχτά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, όχι όμως τα λύκεια, στις «κόκκινες» περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική. Οι επιβαρυμένες περιοχές λόγω κορωνοϊού χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, σε κάθε μία από τις οποίες τα σχολεία θα λειτουργήσουν διαφορετικά.

Αναλυτικότερα, ισχύουν τα εξής για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων:

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων

Δημοτική Ενότητα Πατρέων
Δημοτική Ενότητα Χαλκιδέων
Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου της ΠΕ Λασιθίου
Δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για γυμνάσια και λύκεια

Δημοτική Ενότητα Θήρας
Δημοτική Ενότητα Μυκόνου
Δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια – Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για λύκεια (και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις)

ΠΕ Θεσσαλονίκης
ΠΕ Χαλκιδικής
Μυτιλήνη
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της ΠΕ Ηλείας
Δήμος Ζακύνθου
Δήμος Τεμπών της ΠΕ Λάρισας
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της ΠΕ Πιερίας
Δήμος Ρεθύμνης της ΠΕ Κρήτης
Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της ΠΕ Ευβοίας
Δήμος Τανάγρας
Δήμος Εορδαίας της ΠΕ Κοζάνης
Δήμος Θηβαίων
Δήμος Σπάρτης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.