ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλείνει η τουρκική «λαβίδα» στην Αφρίν: Κατέλαβαν το 35% της περιοχής (χάρτης)

1 min read

Περισφίγγει την πολιορκία του γύρω από την Αφρίν ο τουρκικός Στρατός και οι δυνάμεις των ανταρτών από βόρεια, ανατολικά και δυτικά αφήνοντας μόνο μια δίοδο για τους Κουρδους μαχητές να αποχωρήσουν προς την πλευρά των εδαφών που ελέγχει ο συριακός Στρατός.

Χθες κτυπήθηκε από την τουρκική Αεροπορία στρατόπεδο των Σύρων του SDF που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους Κούρδους του YPG και σκότωσαν 36 άτομα.

Τουρκία ελέγχει πλέον 250 χιλιόμετρα συνόρων από την Τζαραμπλους ως στην Ιντλίμπ.
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους τους έχουν λάβει τον έλεγχο των συνόρων της Αφρίν, αποκόπτοντας το κουρδικό καντόνι από την Τουρκία.

Την Δευτέρα οι τουρκικές δυνάμεις πέτυχαν ένα “στρατηγικό πλεονέκτημα” καταλαμβάνοντας την τελευταία συνοριακή περιοχή της Αφρίν – Τουρκίας, συμφωνά με το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πλέον υπο τον έλεγχο τους περίπου διακόσια πενήντα (250) χιλιόμετρα συνοριογραμμής, που εκτείνεται από την περιοχής της Ζαραμπλούς στη δυτική πλευρά του ποταμού Ευφράτη ως την περιοχή Ατμάχ στην Ιντλίμπ, συμφωνά με τα αναλυτικά στοιχεία που παρείχε το παρατηρητήριο συγκρούσεων το οποίο εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν την εξέλιξη, λέγοντας ότι οι κουρδικές δυνάμεις αποκόπηκαν από τα τουρκικά σύνορα.

Με αυτή την εξέλιξη, οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής ελέγχουν πλέον περίπου το 35% του καντονίου της Αφρίν.

Οι πόλεις Ζάνταρις στα νοτιοδυτικά της Αφριν και Ρατζού στα βορειοδυτικά.

Περίπου 500 άτομα προσωπικό από ειδικές δυνάμεις της Στραοτχωροφυλακής, ενίσχυσαν από την Παρασκευή τις δυνάμεις εισβολής.

Οι “SDF” ανέφεραν συγκρούσεις που διήρκεσαν ώρες στα χωρία κοντά στην Ζάνταρις. Οι κουρδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης αντεπιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων του.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.