Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλείνει η συμφωνία Γερμανίας, Ελλάδας και Ιταλίας για το μεταναστευτικό

1 min read

Μερικές λεπτομέρειες απομένουν για να κλείσουν οι συμφωνίες της Γερμανίας με την Ελλάδα και την Ιταλία για επαναπροώθηση προσφύγων, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Ελεονόρε Πέτερμαν, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου από το Βερολίνο.
Σημείωσε πως τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν πολύ εντατικές συνομιλίες και σε υπουργικό επίπεδο και απομένει να διευκρινιστούν μόνο μερικές μικρές εκκρεμότητες.

Τόνισε μάλιστα πως με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι συμφωνίες θα επιτευχθούν.
Προσέθεσε πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα, αλλά μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα.

Στόχος της Γερμανίας είναι να επαναπροωθεί στις χώρες εισόδου αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί εκεί, ελαχιστοποιώντας τις αποκαλούμενες δευτερογενείς ροές. Το Βερολίνο έχει ήδη πετύχει ανάλογη συμφωνία με την Ισπανία.

Η Αθήνα είχε διαμηνύσει από τον Ιούνιο πως είναι ανοιχτή σε συνεννόηση με τη Γερμανία, όμως η ιταλική κυβέρνηση, που τηρεί σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, είχε εμφανιστεί σαφώς πιο αρνητική, με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι να δηλώνει πως η Ρώμη πρέπει να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που έχει στο έδαφός της, όχι να τον αυξήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.