ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κλειδώνουν» το Δεκέμβριο οι αποφάσεις για τις μειώσεις στις συντάξεις

1 min read

Το θέμα θα τεθεί πιθανότατα προς συζήτηση στο Eurogroup του Δεκεμβρίου

Για το Δεκέμβριο παραπέμπονται οι όποιες αποφάσεις για το θέμα των μειώσεων στις συντάξεις, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης του προσχεδίου του εθνικού προϋπολογισμού, διαδικασία, η οποία πιθανότατα θα λάβει χώρα στο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενημερώνοντας τον Τύπο στις Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, υποστήριξε ότι το ελληνικό ζήτημα δε βρίσκεται στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, ωστόσο, δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης.

Οι θεσμοί έχουν ήδη ενημερώσεις τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου. Σχετικά με το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, είπε πως «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο» και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει «πλήρης εικόνα».

«Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών -μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», υποστήριξε ο αξιωματούχος.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση