ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλειδώνουν τα μέτρα: Ανοικτά σχολεία, απαγόρευση και κλειστά καταστήματα το Σαββατοκύριακο

1 min read

Lockdown: Συνεχίζεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και το θρίλερ για τα νέα μέτρα. Τι λένε οι δυο τάσεις στη συζήτηση και ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Μαραθώνια είναι συνεδρίαση των λομωξιολόγων, η οποία ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (05.02) και έχει ξεπεράσει τις επτάμιση ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μεγάλη διχογνωμία τόσο για τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν στην Αττική όσο και για το πως πρέπει να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, ενώ ισχυρές διαφωνίες υπάρχουν και για το θέμα το σχολειών και αν αυτά θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως και τα παιδιά πλέον διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από τον κορονοϊό. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 560 νέα κρούσματα στις ηλικίες 0 – 17 ετών, γεγονός που δείχνει το πρόβλημα.

πληροφορίες  αναφέρουν ότι οι ειδικοί είναι χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα για τα παραπάνω ζητήματα και δεδομένα είχε «κλειδώσει» από νωρίς μόνο η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στην Αττική από τις 18:00. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 17:00.

Η λειτουργία των σχολείων βρέθηκε στο επίκεντρο της «διαμάχης» των επιστημόνων. Οι λοιμωξιολόγοι παραθέτουν στοιχεία ότι υπάρχει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία παίδων, αλλά οι παιδίατροι λένε πως πρέπει να μείνουν ανοικτά. Η τάση που υπάρχει την τελευταία ώρα, είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία.

Μεγάλο θέμα προέκυψε και με το λιανεμπόριο, καθώς οι ειδικοί δεν είχαν καταλήξει για τον τρόπο που θα λειτουργήσει, ειδικότερα στις «κόκκινες» περιοχές όπως η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη που μπαίνει στο ίδιο καθεστώς.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να μείνει ανοικτό, ενώ εντός της επιτροπής υπήρξαν δυο «στρατόπεδα», για το πώς θα λειτουργήσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση θα αναφέρει τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο με click away από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, ενώ και τα κομμωτήρια θα έχουν τις ίδιες ημέρες λειτουργίας και θα είναι κλειστά το Σάββατο.

Τέλος τα μέτρα για ολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα, Άγιο Νικόλαο είναι δεδομένα και θα ανακοινωθούν μαζί με τις υπόλοιπες αποφάσεις που θα ληφθούν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.