ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλειδώνουν’ τα νέα μέτρα! Παντού μάσκες και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα – Οι αλλαγές σε εστίαση, σούπερ μάρκετ, εργασιακούς χώρους και λιανεμπόριο

1 min read

Νέα δεδομένα έρχονται στην είσοδο των ανεμβολίαστων σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο για την καταπολέμηση, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυβέρνηση, της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας έχει φτάσει σχεδόν το 80%, ωστόσο δεν αρκεί για τους κυβερνώντες…

Το παράδειγμα της Δανίας ίσως φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή, διότι αν και εμβολιάστηκε πάνω από το 85% του πληθυσμού της, επέστρεψαν οι περιορισμοί και τα σκληρά μέτρα. Άρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι, τα εμβόλια είναι χρήσιμα και σημαντικά, όχι όμως και πανάκεια. Μόνο να δίνονταν βάση ουσιαστική στο ΕΣΥ;

Αποκλεισμός των ανεμβολίαστων
Αλλάζουν και αυστηροποιούνται τα υγειονομικά μέτρα σε χώρους που εισέρχονται τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Σούπερ-μάρκετ και λιανεμπόριο
Συγκεκριμένα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αλλαγές στα μέτρα θα αφορούν στα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο. Έως σήμερα, οι καταναλωτές εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ με τις αποστάσεις να θέλουν έναν πελάτη ανά 2 τ.μ.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, αυτό αναμένεται να αλλάξει και πλέον ένας πελάτης θα επιτρέπεται ανά 9 τ.μ. Παράλληλα, υπό εξέταση μπαίνει και το όριο πελατών σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Επίδειξη αρνητικών rapid
Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες είναι, οι ανεμβολίαστοι να πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επικρατήσει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών να κάνει μόνο ηλεκτρονικά τις αγορές της.

Μάσκα παντού!

Εστίαση και κέντρα διασκέδασης
Στο τραπέζι των προτάσεων είναι και ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης ως τις 24:00 ή τη 01:00 το πρωί, απαγόρευση ξανά των όρθιων στους χώρους αυτούς και λειτουργία μόνο με καθήμενους σε τραπέζια

Κυκλοφορία
Παράλληλα, έχει τεθεί και το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες

Εργαζόμενοι
Επαναφορά της τηλεργασίας σε κάποιους τομείς

Επίσης στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι και η άμεση επίταξη ιδιωτών γιατρών, αναλόγως με τις εκάστοτε ανάγκες της κάθε περιοχής. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν νέα μέτρα για ανεμβολίαστους.

Οι αποφάσεις για νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, κι αφού πρώτα υπάρξει μια σαφής εικόνα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.