ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλειδώνουν αύριο τα νέα μέτρα- Την Πρωτοχρονιά η εφαρμογή τους

1 min read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της επιτροπής των επιστημόνων και της κυβέρνησης προκειμένου να διαμορφωθούν οι όποιες αλλαγές στη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας. Με την Ευρώπη να μπαίνει καθημερινά ολοένα και πιο βαθιά κάτω από τη σκιά της μετάλλαξης «Όμικρον», στην Ελλάδα η εικόνα ως προς τη συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι καλύτερη. Παρόλα αυτά στο συρτάρι βρίσκονται ήδη σχέδια για νέα περιοριστικά μέτρα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.Στο πλαίσιο αυτό συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των επιστημόνων, με τις όποιες ανακοινώσεις να τοποθετούνται χρονικά για την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Με τα Χριστούγεννα να απέχουν μόλις μερικά 24ωρα και την Πρωτοχρονιά να ακολουθεί, η αγωνία των επιστημόνων ως προς τη διασπορά του ιού είναι μεγάλη. Την ίδια ώρα πολλά γράφονται και ακούγονται για το ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα που θα ληφθούν και κυρίως το πότε αυτά θα εφαρμοστούν. Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένη πηγή σε αυτή την εξελισσόμενη συζήτηση υπάρχουν ορισμένα δεδομένα:

  • Νούμερο ένα προτεραιότητα τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση στην εξάπλωση της «Ο» στη χώρα. Κάθε μέρα που περνάει και η «Ο» ακόμα παραμένει σε ελεγχόμενο πλαίσιο, δίνει την ευκαιρία στην ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος κάτι που αποτελεί το βασικό «όπλο» απέναντι στον κορονοϊό.
  • Καμία οριστική απόφαση για το περιεχόμενο των νέων μέτρων δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Οι επόμενες ώρες ως προς αυτό θα είναι καθοριστικές.
  • Στην περίπτωση που αποφασιστούν ορισμένα καινούργια μέτρα, αυτά δε θα αφορούν στα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα στο κομμάτι της κυκλοφορίας, των ωραρίων και της οικονομικής δραστηριότητας.
  • Οι όποιοι περιορισμοί που μπορούν να τεθούν, πιθανότατα δε θα ισχύσουν την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά θα έχουν να κάνουν με την Πρωτοχρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν φαίνεται ότι εξετάζεται σοβαρά η διενέργεια ράπιντ τεστ σε όλους όσοι παραμονή πρωτοχρονιάς αλλά και ανήμερα της πρώτης μέρας του καινούργιου χρόνου θελήσουν να μαζευτούν σε κάποιο σπίτι ή να γιορτάσουν σε κάποιο μαγαζί. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα αφορά τον γενικό πληθυσμό, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και δείχνει να προτιμάται ως μεγαλύτερη «ασπίδα» στην εξάπλωση του ιού. Το τεστ αυτό μάλιστα θα το πληρώνουν οι πολίτες μόνοι τους.

Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπίσουν ένα κύμα δυσαρέσκειας, κυρίως από όλους όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο. Δηλώνουν όμως έτοιμοι να εισπράξουν το όποιο κόστος, το οποίο χαρακτηρίζουν «ελάχιστον» μπροστά στον κίνδυνο που «καραδοκεί» για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα θεωρείται βέβαια η αυστηρή σύσταση που θα απευθύνουν οι ειδικοί για χρήση μάσκας το προσεχές διάστημα σε όλους τους χώρους, προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.