ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κλειδώνει» γραμματέας ο Σκουρλέτης στον ΣΥΡΙΖΑ- Ακολουθεί ο ανασχηματισμός

1 min read

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι αλλαγές στον εσωκομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν μέχρι σε συνεχείς συνεννοήσεις με στενούς του συνεργάτες και άλλους κορυφαίους του κόμματος.

Επικρατέστερος και μάλλον ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η επιλογή του Πάνου Σκουρλέτη είναι υψηλής συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας καθώς παρόλο που ήταν στους πρώτους τη τάξει υπουργούς, πολύ συχνά εξέφραζε τη διαφωνία του – χωρίς ποτέ φυσικά να φτάσει σε ρήξη – με ουσιαστικές επιλογές της κυβέρνησης εκπροσωπώντας την «αριστερή συνείδηση» του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την επιλογή του αυτή στέλνει σαφές μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε διάταξη μάχης.

Προτεραιότητα του νέου γραμματέα θα είναι η αναδιάρθρωση του κόμματος, η προετοιμασία για τις τριπλές κάλπες του 2019, το άνοιγμα σε νέα μέλη, η οικοδόμηση ευρύτερων συμμαχιών στην κοινωνία και η εκπροσώπησή τους.

Επιθυμία του Πάνου Σκουρλέτη είναι το κόμμα να λαμβάνει μέρος στις κρίσιμες αποφάσεις ειδικά μετά την έξοδο από τα μνημόνια και να έχει το ειδικό βάρος των μεγάλων επιλογών. Κατά την άποψή του, όπως την εξέφρασε σε αρκετές παρεμβάσεις του, το κόμμα θα πρέπει να είναι ενιαίο και ο πραγματικός χαρακτήρας των τάσεων θα πρέπει να εκφράζεται μέσα από τα συλλογικά όργανα και όχι με προσυνεννοήσεις.

Ανασχηματισμός και στην κυβέρνηση

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αλλαγή του γραμματέα στο κόμμα θα «ξεκλειδώσει» και τις ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.