Τε. Οκτ 21st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κιρσοί: Μην βάζετε φρένο στη ζωή σας, θεραπεύστε τους οριστικά

1 min read

Μπορεί να μην ορατές το χειμώνα όμως αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και οριστικά θα υπονομεύσουν το καλοκαίρι σας.

Γιατί θα είναι ορατές κάτω από τα καλοκαιρινά ρούχα ενώ, λόγω της ζέστης, θα δυσκολέψουν την καθημερινότητά σας με πόνο και πρήξιμο στα άκρα σας.

Πρόκειται για τους κιρσούς, την πιο συχνή φλεβική πάθηση που πλήττει ένας στους δύο ενήλικες και τείνει να διογκώνεται λόγω της καθιστικής ζωής και της παχυσαρκίας των ανθρώπων.

Όσο λοιπόν καθυστερείτε τη ριζική αντιμετώπισή τους τόσο βάζετε φρένο στους ρυθμούς της ζωής σας αλλά και στην ποιότητά της.

Οι κιρσοί δεν πρέπει πλέον να στέκονται εμπόδιο στην ποιότητα ζωής. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η θεραπεία τους είναι πια εύκολη και στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν απαιτεί νάρκωση, δεν απαιτεί τομές, δεν απαιτεί νοσηλεία.

Η θεραπεία τους σήμερα

Με μια επίσκεψη πραγματοποιείται εξάλειψη του βασικού προβλήματος που συνήθως είναι η ανεπάρκεια των βαλβίδων μιας βοηθητικής φλέβας που ονομάζεται μείζων σαφηνής φλέβα.

Αυτή η φλέβα, με το ενδοφλέβιο laser παύει να έχει ανεπάρκεια και το άτομο που υποβάλλεται σε αυτή τη θεραπεία (διάρκειας 20 λεπτών για τη μείζονα σαφηνή) μπορεί να κινητοποιηθεί και να περπατήσει άμεσα και να πάει σπίτι του χωρίς πόνους και χωρίς σοβαρούς περιορισμούς. Οι όποιοι μικροί τραυματισμοί θα αφορούν μόνο την επιστροφή στην εργασία αλλά και το γυμναστήριο, αν ο ασθενής γυμνάζετε.

Κιρσοί: Συμπληρωματικές θεραπείες

Εκτός από την βασική αυτή θεραπεία (ενδοφλέβιο laser) μπορεί να απαιτηθεί συμπληρωματικά θεραπεία με μικροφλεβεκτομές ή σκληροθεραπεία (υγρού ή αφρού). Αυτά γίνονται σε επίπεδο ιατρείου με τοπική αναισθησία (αλοιφή ξυλοκαϊνης ή διάλυμα τοπικής αναισθησίας).

Η διάγνωση

Ο ειδικός ιατρός (αγγειοχειρουργός) που θα σας εξετάσει (κλινικά και με υπερηχογράφημα φλεβών, το γνωστό triplex), θα σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας που προορίζεται για εσάς.

Τα οφέλη

Βαριά πόδια που κουράζονται εύκολα, πρήξιμο στους αστραγάλους, καψίματα, αιμωδίες, κράμπες το βράδυ, μπορούν εύκολα να θεραπευτούν χωρίς να υπάρχει ο γνωστός κίνδυνος των επιπλοκών. Επιπλοκές που μπορεί να συμβούν σε φλέβες με ανεπάρκεια όπως θρομβώσεις, αιμορραγίες, φλεβικά έλκη, δερματίτιδες και άλλα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν. Η θεραπεία είναι ασφαλής και ανώδυνη. Σας απαλλάσσει από πολλά προβλήματα και σας δίνει πίσω την ποιότητα ζωής που θα θέλετε.

Dr. Απόστολος Λ. Σαλίβερος, Αγγειοχειρουργός-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.fleves.gr, διαφορετικά καλέστε στα τηλ.: 210-9648722 & 6947203123.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.